Stellplatz am Kurpark: Plats av bästa sorten

Föredömligt gjorda platser med gott om utrymme för varje husbil.

Stellplatz am Kurpark: Plats av bästa sorten

Publicerad

Lägg namnet Treuchtlingen på minnet, så heter staden där vi fann en ställplats av bästa klass. Att du har restauranger, termalbad och cykelleder in på knuten, gör inte saken sämre.

Läge – 5

I den vackra dalgången längs vattendraget Altmühl och 64 kilometer norr om staden Augsburg finner du Treuchtlingen. Vi lämnade E45 i Nürnberg och körde väg 2 mot München och när vi hade cirka tio mil kvar till München var vi framme. Detta är ett vägalternativ som är i stort sett lika bra som motorvägen.

Ställplatsen tillhör organisationen Top-Platz och gör skäl för namnet. Det är nära till en gammal stadskärna med gott om restauranger och du har fem minuters promenad till termalbadet med tempererade utomhusbassänger. Dessutom finns det gång- och cykelbanor åt alla håll.

Service/standard – 5

Anmälan sker på bensinmacken 150 meter innan du kommer fram. Här får du nyckel till servicehuset, vilket erbjuder all tänkbar service. Duschar och toaletter inramade av skinande kakel och klinkers. Tvättstuga där det också finns en diskbänk. Färskvatten kan du hämta gratis i kanna och vill du fylla på med slang kostar det en euro för 100 liter. Det finns tömningsplats för fasta tankar och toaletter. Fri wifi.

– Vi fick rekommendationen av en tysk familj när vi var ett tjugotal mil härifrån, säger paret Ebba och Bernt Günthner från Skövde.

Uppställning – 5

Det finns 56 husbilsplatser, alla väl markerade och 44 av dem är stensatta där bilarna skall stå. Mellan varje plats finns en gräsplan för campingmöbler. Det är förstås eluttag för alla och eltillgången är 16 ampère. För elen betalar du en euro för åtta timmar. Rikligt med häckridåer och gröna buskar runt omkring platsen.

Allmänt – 5

Vi hade tänkt oss en natt men blev kvar i tre. Den trevliga miljön med kurparken rakt över gatan och det fina termalbadet strax intill var en orsak, men också de trevliga promenaderna längs Altmühl eller strosandet i gamla Treuchtlingen med sitt slott och sina historiska hus tilltalade oss. Och elva euro per natt är ett fantastiskt bra pris.

Nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Husvagn & Camping direkt i din inkorg!


Första intryck

Senaste

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Facebook

Följ Husvagn & Camping på Facebook

Tidningen för dig som har husvagn eller husbil

Prenumerera på Husvagn & Camping


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.

6 nr för endast 349kr - klicka här

Campingkatalogen

1483 camping- och ställplatser, vilken är din favorit?

Här hittar du 545 fristående campingplatser och 532 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 406 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!

Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.

Jämtland
  • Husvagn & Camping 2018-11

  • Husvagn & Camping 2018-10

  • Husvagn & Camping 2018-09

  • Husvagn & Camping 2018-08

  • Husvagn & Camping 2018-07

  • Husvagn & Camping 2018-06

  • Husvagn & Camping 2018-05

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmont.se.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842