Film: Test av Hymer B 698 mot Carthago Chic C-line 5,0

Publicerad: 2010-10-22   Uppdaterad: 2012-04-12

Ska man resa långt vill man gärna göra det med känsla och helst i första klass. Hymer B 698 och Carthago Chic C-line 5,0 erbjuder detta. Två helintegrerade modeller som bägge kostar från en miljon kronor. I denna B-klass har Hymer under lång tid varit den otvivelaktiga herren på täppan, med idel testvinster i diverse...

Ska man resa långt vill man gärna göra det med känsla och helst i första klass. Hymer B 698 och Carthago Chic C-line 5,0 erbjuder detta. Två helintegrerade modeller som bägge kostar från en miljon kronor.

I denna B-klass har Hymer under lång tid varit den otvivelaktiga herren på täppan, med idel testvinster i diverse marknadsledande husvagns- och husbilstidningar runt om i Europa. Finns det någon värdig utmanare som har potential att bli arvtagare på kungatronen? Helt klart är Carthago inne på rätt spår, med finesser som en kaffebryggare som kommer ned från ett överskåp och en tv som ploppar upp från ett underskåp. Men handlar det om kejsarens nya kläder? För det finns också lösningar som de kanske bör se över ytterligare en gång.

Läs hela testet i Husvagn & Camping nr 11/2010. Foto: Stefan Nilsson

Film och redigering: Alje van Dam

Rulla till toppen