Livsviktigt med säkert gasolsystem

Publicerad: 2012-04-04   Uppdaterad: 2012-04-05

Inför årets premiärtur är det viktigt att kontrollera husvagnens och husbilens gasolanläggning extra noga. Gör så här:1. Kontrollera systemet, slangar, rör och alla skarvar, med hjälp av såpvatten eller läckagespray. Börjar det bubbla är det ett tecken på läckage. 2. Ser du sprickor i en slang ska den bytas ut. Använda alltid slangar som är...

Inför årets premiärtur är det viktigt att kontrollera husvagnens och husbilens gasolanläggning extra noga.

Gör så här:
1. Kontrollera systemet, slangar, rör och alla skarvar, med hjälp av såpvatten eller läckagespray. Börjar det bubbla är det ett tecken på läckage.

2. Ser du sprickor i en slang ska den bytas ut. Använda alltid slangar som är godkända för gasol och är märkta ”– 30C”. Gasolslangar är orange till färgen. 

3. Byt ut tryckregulator och gasolslang med jämna mellanrum. Inuti reduceringsventilen/tryckregulatorn finns ett gummimembran som åldras med tiden.

4. Hittar du en läcka skall du stänga gasventilen för att stoppa gastillförseln och vädra ut gasen. 5. Åtgärda felet själv – om du kan. Om inte ska du lämna in husbilen eller husvagnen till närmaste verkstad.
Källa: AGA

Rulla till toppen