10 hjälpredor när olyckan är framme

Publicerad: 2012-09-17   Uppdaterad: 2023-04-18

Skrapsår på knäet efter cykelkraschen. En lättare brännskada efter grillandet. En olycka händer så lätt, och då gäller det att ha förbandslådan till hands. Man kommer långt med sunt förnuft. Men trots det sker olyckor vare sig man vill ellerinte, och oavsett om det handlar om små blessyrer eller en allvarligare olycka – det gäller...

Skrapsår på knäet efter cykelkraschen. En lättare brännskada efter grillandet. En olycka händer så lätt, och då gäller det att ha förbandslådan till hands.

Man kommer långt med sunt förnuft. Men trots det sker olyckor vare sig man vill ellerinte, och oavsett om det handlar om små blessyrer eller en allvarligare olycka – det gäller att vara rustad.

Att spendera några extra riksdaler på att uppgradera förbandslådan är dessutom en väl investerad försäkring om man skulle råka hamna i skarpt läge.
– Vid sidan av plåster finns det en mängd enkla hjälpmedel man bör ha med sig på campingsemestern. Exempelvis är druvsocker bra för diabetiker. ”Burn gel” kan vara bra att ha till hands då grillen ofta är tänd under sommarhalvåret. Vidare kan jag även rekommendera en kylpåse, den gör susen för en stukad fot, förklarar Denise Persson, undersköterska sedan fem år tillbaka.

Husvagn & Camping har tillsammans med Denise tittat närmare på de mest förekommande första hjälpen-förpackningarna. Vad innehåller de och vad får man för pengarna?

Översikt: 10 första hjälpen-kit till campingresan (pdf)

Rulla till toppen