Betala för täthetsgaranti eller inte?

Publicerad: 2015-04-28   Uppdaterad: 2023-04-18

Ibland måste du betala för täthetsgarantin och ibland inte. Vi reder ut vad som gäller.  Hur lång tid täthetsgrantin ska gälla varierar hos de olika husvagns- och husbilstillverkarna, och det gäller även kostnaden för kontrollerna som krävs för att garantin ska gälla. Vissa handlare tar betalt och andra inte, men det finns tydliga regler som...

Ibland måste du betala för täthetsgarantin och ibland inte. Vi reder ut vad som gäller.

 Hur lång tid täthetsgrantin ska gälla varierar hos de olika husvagns- och husbilstillverkarna, och det gäller även kostnaden för kontrollerna som krävs för att garantin ska gälla. Vissa handlare tar betalt och andra inte, men det finns tydliga regler som styr detta.

Enligt ett avtal mellan Konsumentverket och HRF, Husvagnsbranschens Riksförbund, har man kommit överesns om följande:
Garantin för att husvagnens/husbilens kaross är tät gäller endast under förutsättning att husvagnen/husbilen genomgått den årliga täthetskontrollen.
Täthetskontrollen ska utföras av någon som kan utföra den på ett fackmässigt sätt i enlighet med föreskrifterna i serviceboken.
Föreskrivs det att täthetskontrollen ska utföras av säljaren eller någon av säljaren utpekad verkstad ska täthetskontrollen utföras utan kostnad för köparen.

Se hela avtalet här.

 Läs mer:
Viktigt att kontrollera fukten

 

Rulla till toppen