Omkörd av traktor med husvagn i 120 km/tim

Publicerad: 2015-12-03   Uppdaterad: 2023-04-18

Generellt är det 80 km/h som gäller för husvagnsekipage, men i den här filmen från autobahn blir bilföraren omkörd i något som ser ut att vara åtminstone 120 km/h. Värst av allt – husvagnen dras av en traktor! I Sverige och Tyskland är det 80 km/h som gäller för de som drar husvagn efter bilen....

Generellt är det 80 km/h som gäller för husvagnsekipage, men i den här filmen från autobahn blir bilföraren omkörd i något som ser ut att vara åtminstone 120 km/h. Värst av allt – husvagnen dras av en traktor!

I Sverige och Tyskland är det 80 km/h som gäller för de som drar husvagn efter bilen. Det finns dock undantag för detta i Tyskland, man kan besiktiga husvagn och dragbil för en ”Tempo 100 skylt” och därmed hålla en hastighet i samma nivå som lastbilar.

I filmen ovan ser vi att det ibland kan gå betydligt fortare. Bilen i högerfilen verkar hålla kring 100 km/h och omkörningen går rätt raskt, vilket gissningsvis innebär en hastighet på minst 120 km/h för husvagnsekipaget. Och husvagnen dras av en traktor!

Precis som i Sverige är det 40 km/h som gäller för traktorer i Tyskland, och de får ha en ”konstruktionsmaximal” hastighet på högst 60 km/h. Hur är det möjligt att den här kör dubbelt så fort?

Läs mer
Kör 100 Km/h i Tyskland

Rulla till toppen