Burgsviks Camping, Gotland / av hpl

 • 1 svar
Burgsviks Camping, Gotland
2015-07-25 kl 13:11

Om detta inlägg nu skall passa under "hur jag gjorde bort mig" eller under campingplatser får admin. avgöra. Nu lägger jag det här.

Den 21 juli kom vi till Burgsviks Camping, vi hade försökt flera dagar ringa och boka plats, men ständigt mötts av en telefonsvarare. Jag hade talat in meddelande men namn, telefonnummer och när samt hur många nätter vi ville vara där. Inget svar tillbaka.

När jag kom till receptionen och ville checka in, sa den unga damen att de hade helt fullt, jag blev naturligt nog lite förgrymmat, så jag påpekade att så kunde de ju ha besvärat sig med att ringa tillbaka och ge besked. Det kom så fram att den telefon jag hade ring till hade tappats några dagar innan och att omkopplingen till ett annat nummer tydligen inte hade fungerat.

Under denna diskussion dök chefen upp, när hon hörde vad problemet var sa hon genast att naturligtvis skulle de försöka hjälpa. Det fanns en plats "utanför nummer" i en hörn av campingen, den kunde vi få. El kabeln låg på marken så det var bara att koppla till den, nu skulle hon visa var den fanns, så skulle vi bara köra efter. På en karta visade hon att den låg i ett hörn av campingen. Min hustru gick tillsammans med henne iväg över platsen, jag skulle so kommer efter med bil och husvagn. Jag hade frågat om man skulle ta stora vägen om till platsen, och fått bekräftelse på detta (och nu blir det missförstånd). Så jag satte mig i bilen, startade och fortsatta den smala vägen mot Valar runt campingplatsen, plötsligt såg jag chefen göra ett elegant hopp över stängslet och komma ut på vägen, hon hade syftat på vägen inne på campingen, men den hade jag inte sett på grund av ett leveransfordon, jag hade trodd hon avsåg vägen utanför så det fanns en annan ingång närmare det hörn där vi skulle ligga. Vägen var för smal att vända ekipaget, att backa in på en smal sidoväg med husvagnen gick inte heller, så jag fortsatte framåt mot Valar i förhoppningen att något skulle uppenbara sig. Efter en dryg km. kom jag till en plats där det med lite lirk skulle gå att vända det hela, om jag vände husvagn och bil var för sig. Jag körde in till sidan så långt det gick med husvagnen och bilen, kopplade loss bilen och vände den. Nu skulle husvagnen vändas, det gick till 50% bra, jag hade missat ett litet träd knapp en meter högt som bakvagnen stötte på, trädet ville absolut inte vika sig och jag orkade inte dra husvagnen fram de 30 - 40 cm det rörde sig om för hand. Då kom en gubbe på flakmoppe körande i full fart, slängde in moppen bredvid vägen, det var chefens gubbe som hon hade skickat iväg för att hjälpa mig vända vagnen och komma tillbaka på campingen. Han puttade bak på vagnen och jag drog framme, så var det inget problem att få bakändan fri från trädet så vagnen kunde vändas, jag in i bilen och fram så jag kunde koppla ihop igen och efter flakmoppen upp på platsen.

Väl framme stoppade han mig inte så långt efter infarten, han tyckte vi skulle ligga där, Lotte stod en bit ifrån i det anvisade hörnet och såg frågande ut. Det var visserligen lite trångt, men med gemensam ansträngning fick vi vagnen in på plats 5X. De hade sett min hustru både går dåligt och har svart att få luft på grund av astma och hjärtsvikt, så de tyckte vi skulle stå närmare servicebyggnaden, så kunde en yngre och friskare stå på extraplatsen i hörnan.

Det är sådant som gör att man blir glad. En campingplatsägare som inte bara tänker på att håva in campingavgiften, men även er service minded ut till fingerspetsarna.

Lotte och jag rekommenderar gärna Burgsviks Camping till andra. Den är inte billig 330:-/natt, men den är väl värt pengarna: Rena serviceutrymmen, dusch 5:- för 3 min, och som sagt mycket trevlig och hjälpsam personal.

Med vänlig hälsning

Hans-Peter Stülten
Nynäshamn
 • 1 svar

Nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Husvagn & Camping direkt i din inkorg!


Forum

Detta innehåll är skapat av Husvagn & Campings medlemmar.

Bildalbum

Senaste kommenterade användarbilderna

Första intryck

Senaste

Läs mer

 • Senaste
 • Mest läst
 • Mest kommenterat

Facebook

Följ Husvagn & Camping på Facebook

Tidningen för dig som har husvagn eller husbil

Prenumerera på Husvagn & Camping


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.

6 nr för endast 349kr - klicka här

Campingkatalogen

1711 camping- och ställplatser, vilken är din favorit?

Här hittar du 638 fristående campingplatser och 770 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 303 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!

Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.

Jämtland
 • Husvagn & Camping 2023-02

 • Husvagn & Camping 2022-12

 • Husvagn & Camping 2022-11

 • Husvagn & Camping 2022-10

 • Husvagn & Camping 2022-09

 • Husvagn & Camping 2022-08

 • Husvagn & Camping 2022-07

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206