Lite campingerfarenheter 2017 / av hpl

 • 7 svar
Lite campingerfarenheter 2017
2017-07-20 kl 19:59

I år skulle vi på en släktforskningsresa med camping. Vi skulle besöka släktingar i Danmark och samtidigt campa lite på resan. Första stopp blev Skanderborg sjö camping vid Skanderborg i Jylland. En fin camping som förvånande nog inte var fullbelagt trots att det är mitt i semestertiden. Nästa camping vi besökte var Sjötorpets Camping i Markaryd, den finns inte i vara sig FC eller SCR katalogen. En trevlig camping där personalen var mycket servicevänlig. Ligger nästan mitt i markaryd vid en liten sjö. Kan varmt rekommenderas. Nu sitter vi på Horns båtvarv och Camping utanför Nyköping. En primitiv camping som de var på sextiotalet, men den har vad det skall vara toalett och dusch samt vatten och el. Och så en alldeles underbar utsikt över skärgården och en än med kossor och gäss. Och så är den behagligt billig: Endast 200:- inkl. el

Med vänlig hälsning

Hans-Peter Stülten
Nynäshamn
2017-07-20 kl 23:26

Det låter trevligt och en tackar för tipsen. Det är den sortens campingar som vi själva gärna besöker vid våra resor.

LMC 520/580 hte -06 som dras av en Ford Kuga 2.0 TDCI -14
2017-07-22 kl 13:21

Kan lägga till campingen i Örkeljunga, Hjelmsjö camping gångavstånd till centrum ligger vid sjön och har en av Sveriges äldsta bangolfbanor intill, grundad 1931 - en sevärdhet särskilt den lilla scenen där orkestern satt :-) Campingvärden kan berätta mycket om orten. Extra plus - infarten är som "Sunes sommar"

2017-07-28 kl 20:13

Vi kan fylla på mitt i vår vecka... Gustavsbergs Camping i Nora.. 100 platser, varav 65 med el... himmelsk utsikt över Norasjön.. riktigt fräsch anläggning ned all inclusive utom tvättmaskin..
vedeldad bastu, gemensamhetsutrymmen och riktigt bra och trevligt folk... inga nedtittande när man hälsar... tvärtom, dom kommer gärna fram och pratar.. sen blev det i år igen Leksand strands camping, allt annat var fullbokat ty det är raggarvecka i Rättvik denna vecka... vi var återigen i Dalhalla och lyssnade till PET Shop Boys... den gamla syntgruppen från 80-talet.. nu e. På Engesberg camping strax norr om Gävle... liten mysig camping med knappa 100 platser, ligger i direkt närhet till havet..

2017-07-28 kl 21:46

Bidrar med lite erfarenheter från vår resa genom Danmark till tyska nordsjökusten. På nedresan stannade vi först i Söndervig, en mycket bra camping och strand med gångavstånd till samhället. Sedan blev det ställplats Oasen på Römö, en av de bästa ställplatser vi besökt. Stora platser (mer än 100 st), bra service och helt automatiserad incheckning och betalning.
På vägen ner valde vi färjan i Gluckstadt över Elbe, timslånga köer åt båda hållen.
På tyska nordsjökusten besökte vi Norden och Dornum, båda orterna hade fina ställplatser men pga tidvattnet var baden inget vidare. På vägen hem stannade vi på camping Möns klint, fin camping men dyrt. Men närheten till och vandringen utmed klinten uppväger. Ett sista stopp blev ställplatsen i Ängelholm, en bra ställplats med närhet till bad och fina cykelvägar åt olika håll, tex till Vejbystrand.
Ingenstans var campingplatser eller ställplatser fullbelagda som de oftast är i Sverige i semestertider.

LAEN
2019-06-19 kl 11:50

mrcool skrev:
Kan lägga till campingen i Örkeljunga, Hjelmsjö camping...
Tyvärr kan man inte ekipera sig när man ändå är där längre. AB Hjelms fabriker, en gång i tiden kunglig hovleverantör, tillverkade kostymer i fabriken längs gamla Rv 24.
Verksamheten lades ner 1986, men innan dess har jag köpt ett antal kostymer där.
Grundarna, Gerda och Carl-Henric Lundberg, byggde även Hjelmsjöborg, som var deras bostad på den tiden.

2019-06-21 kl 10:28

apersson850 skrev:
mrcool skrev:
Kan lägga till campingen i Örkeljunga, Hjelmsjö camping...
Tyvärr kan man inte ekipera sig när man ändå är där längre. AB Hjelms fabriker, en gång i tiden kunglig hovleverantör, tillverkade kostymer i fabriken längs gamla Rv 24.
Verksamheten lades ner 1986, men innan dess har jag köpt ett antal kostymer där.
Grundarna, Gerda och Carl-Henric Lundberg, byggde även Hjelmsjöborg, som var deras bostad på den tiden.


Campingliv innebär nya erfarenheter hela tiden, saker och ting förändras. Tex. är vädret bättre på midsommarafton i år jämfört med 2017.
Lite campingerfarenheter från 2019. I påskas besökte vi Haverdals naturreservat med nordens högsta sanddyn som vi besteg. Campingen i Haverdal var trevlig med fina platser för husbilar. Missa inte heller att besöka Ronneby och Brunnsparken, större än man tror och mycket fina promenadvägar. Cykelturen från ställplatsen vid östra piren in till Ronneby var inte så dum den heller.
Besöket i Trollskogen på Öland var också fint, nytt Naturum sedan vi var där senast för drygt tio år sedan men fikat i solen på norra udden var lika bra som sist(inte allt som förändras).

LAEN
 • 7 svar

Nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Husvagn & Camping direkt i din inkorg!


Forum

Detta innehåll är skapat av Husvagn & Campings medlemmar.

Bildalbum

Senaste kommenterade användarbilderna

Första intryck

Senaste

Läs mer

 • Senaste
 • Mest läst
 • Mest kommenterat

Facebook

Följ Husvagn & Camping på Facebook

Tidningen för dig som har husvagn eller husbil

Prenumerera på Husvagn & Camping


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.

6 nr för endast 349kr - klicka här

Campingkatalogen

1711 camping- och ställplatser, vilken är din favorit?

Här hittar du 638 fristående campingplatser och 770 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 303 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!

Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.

Jämtland
 • Husvagn & Camping 2023-02

 • Husvagn & Camping 2022-12

 • Husvagn & Camping 2022-11

 • Husvagn & Camping 2022-10

 • Husvagn & Camping 2022-09

 • Husvagn & Camping 2022-08

 • Husvagn & Camping 2022-07

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206