Skippa internet och campa billigare / av Jenny Floden

 • 6 svar
Skippa internet och campa billigare
2015-08-28 kl 15:35

En campingägare utanför Göteborg ger 20 procent rabatt på campingavgiften till alla som avstår från sin surfplatta, dator eller smartphone under vistelsen. Tanken är att gynna en teknikfri semester.

Skulle du utnyttja rabatten och avstå från internet några dagar?

Läs om campingen här:
http://www.husvagnochcamping.se/artiklar/nyhete/20150828/skippa-mobilen-och-fa-billigare-campingavgift

Trevlig helg!
/Jenny
Nyhets- och webbredaktör, Husvagn & Camping

2015-08-28 kl 18:54

Ja det var ett intressant erbjudande. Tycker det här myntet har två sidor.
Om campingägaren inte vill eller inte har tillräckligt bra utrustning på sin camping, kan det vara ett bra sätt att mota Olle i grind för att stoppa alla klagomål på att man inte kommer ut på nätet. Det tycker jag är ett vettigt erbjudande att då sänka dygnsavgiften.
Men det verkar inte ha med ägarens utrustning att göra, utan att han tycker vi hänger för mycket vid apparaterna. Så må det vara, men till att då tro att han kan styra barn och vuxna från att ha möjlighet att betala en räkning under semestern, eller invänta något besked via mail eller telefon om en anhörig som blivit sjuk? Nej det måste vara var och ens ensak, och därmed faller andemeningen med hans erbjudande sönder.

Många är självförsörjande med sina Internetlösningar, och det kräver ingen insats från campingen. Därmed måste jag själv kunna välja om jag vill surfa med min egen lösning.

Totalt sett är campingens erbjudande lite intressant. Mest för att se hur vi campare reagerar på ett sådant grepp.

2015-08-29 kl 11:04

Jag tycker det är ett lite märkligt erbjudande. Vi har en telefon en s.k. smartphone och den är på dygnet runt när vi reser. Hur jag sedan använder den är min privatsak tycker jag och inget som campingägaren skall ha synpunkter på.

2015-08-30 kl 10:37

Som storbarnsfamilj så är det tyvärr så att det är ett stort behov av internet i dagsläget. Jag tror att internet kommer att styra våra liv mer i framtiden och allt ska vara uppkopplat för att ge oss den information och hjälp som vi önskar.
Nej, jag hade inte accepterat det erbjudandet. Den tid som man tillbringar i vagnen är i så fall regniga dagar eller när det är dags att göra kväller. På dagarna så nyttjar man det inte på det sättet då man ändå kommer att vara ute och bada, leka eller fara runt och titta. Vad har man för nytta av rabatten om man får 7 gnälliga ungar framåt kvällen. Nej tack, det försöker jag undvika så långt det går. Jag skulle säga nej, helt enkelt.
Sedan är det bra argument som de två tidigare skribenterna anger. Min semester, min ensak.
Fast det är klart att jag skulle överväga det om campingägaren kan sysselsätta ungarna med annat, skulle inte annat än att önska campingägaren lycka till :)

2015-08-30 kl 11:05

Förstår till fullo tanken och tycker iofs att det är en kul idé, men jag tror inte så mycket på den, tyvärr.

Avstår datorn gör vi gladeligen och helt frivilligt under våra resor. Däremot vill jag ha telefonen till hands, för att hålla kontakt med familjen och kolla lite nyheter o väder, även om det kan gå dagar utan att den används.

Däremot kan många av våra tonåringar (och andra) behöva titta upp från sina skärmar då och då, men har man upplevt en 14-åring med telefonabstinens så inser man att föräldrarnas campingrabatt på en femtiolapp väger mycket lätt.

Därmed sagt att jag av flera skäl skulle avstå denna rabatt, inte minst för att jag inte vill lämna varken min personliga telefon eller dator i händerna på obekanta.

2015-09-07 kl 13:16

Jag tycker det är en mycket dålig idé. De flesta av oss har så pass mycket på Internet att det nästan är ett måste att kunna komma åt det. Banken för att ta något. Om det är ett sätt att komma om problemet med att han inte har/har väldigt dåligt bredband på platsen är det ju bättre att vara ärlig och säga att det inte finns.

Med vänlig hälsning

Hans-Peter Stülten
Nynäshamn
 • 6 svar

Nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Husvagn & Camping direkt i din inkorg!


Forum

Detta innehåll är skapat av Husvagn & Campings medlemmar.

Bildalbum

Senaste kommenterade användarbilderna

Första intryck

Senaste

Läs mer

 • Senaste
 • Mest läst
 • Mest kommenterat

Facebook

Följ Husvagn & Camping på Facebook

Tidningen för dig som har husvagn eller husbil

Prenumerera på Husvagn & Camping


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.

6 nr för endast 349kr - klicka här

Campingkatalogen

1711 camping- och ställplatser, vilken är din favorit?

Här hittar du 638 fristående campingplatser och 770 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 303 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!

Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.

Jämtland
 • Husvagn & Camping 2023-02

 • Husvagn & Camping 2022-12

 • Husvagn & Camping 2022-11

 • Husvagn & Camping 2022-10

 • Husvagn & Camping 2022-09

 • Husvagn & Camping 2022-08

 • Husvagn & Camping 2022-07

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206