Kort bil ger lägre avgifter

Publicerad: 2013-09-24   Uppdaterad: 2023-04-18

Vi har varit på Caravanmessen i Lilleström i Norge och hittat en del skojiga saker. En av dem är Pilote Aventura, under sex meter men med fem bältade platser och fyra bäddar. Hur går detta ihop kan man ju undra. Jo, bilens planlösning innehåller ingen fast säng, i stället kan man bädda den generösa sittgruppen...

Vi har varit på Caravanmessen i Lilleström i Norge och hittat en del skojiga saker. En av dem är Pilote Aventura, under sex meter men med fem bältade platser och fyra bäddar.

Hur går detta ihop kan man ju undra. Jo, bilens planlösning innehåller ingen fast säng, i stället kan man bädda den generösa sittgruppen och som i alla andra helintegrerade husbilar finns det en sänkbar dubbelsäng ovanför förar- och passagerarstolen.

I Norge precis som här hemma stiger avgifterna på både broar och färjor om bilen är längre än sex meter. Sex meter eller under ger personbilstaxa. Inget konstigt eller ovanligt med det, men i Norge har man ovanligt många färjor och broar. Att varje gång man passerar en betalbro eller åker färja behöva betala dubbla avgifter är inte populärt, därför bedöms denna nya Pilote Aventura 600 LA bli populär och locka många köpare.

Priset i Norge är snarlikt det i Sverige, från 585 000 norska kronor.

Kort bil ger lägre avgifter
Caravanmessen i Lilleström lockar varje år närmare 20 000 besökare.
Rulla till toppen