VW Passat bästa dragbilen

Publicerad: 2011-08-23   Uppdaterad: 2011-08-23

Englands största husvagnstidning Practical Caravan har utsett VW Passat TDI 170 Bluemotion till årets bästa dragbil, alla kategorier. För femte året i rad har tidningen Practical Caravan genomfört Towcar Awards. Tidigare har bland andra Range Rover och Volvo XC60 vunnit den ansedda titeln men i år vinner Volkswagen Passat. Den vinner i sin viktklass och...

Englands största husvagnstidning Practical Caravan har utsett VW Passat TDI 170 Bluemotion till årets bästa dragbil, alla kategorier.

För femte året i rad har tidningen Practical Caravan genomfört Towcar Awards. Tidigare har bland andra Range Rover och Volvo XC60 vunnit den ansedda titeln men i år vinner Volkswagen Passat. Den vinner i sin viktklass och den vinner totalt. Utmärkelsen ges i fem viktklasser från under 1425 kilo via 1425-1574 kilo och vidare upp till +1900 kilo. För att få utmärkelsen krävs det toppbetyg i flera ronder varav dragegenskaperna är en, vardagsegenskaperna (utan vagn) en annan, praktikalitet och slutligen ekonomi vägs in och påverkar bedömningen.

Bilarna körs under en intensiv testvecka på en testbana som tillhandahålls av MIRA, Motor Industry Research Association, en trafik- och utvecklingsorganisation. 50 nya bilar ingår i urskiljningen och förra årets vinnare finns också på plats, för att  jämföras med årets utmanare. Det är körning uppför branta stigningar och ner igen, det är slalom, det är acceleration och broms. Utöver det så räknas det på bränsleförbrukning, krocksäkerhet, sikt, lastförmåga och mycket annat, ungefär som dragbilstesterna i Husvagn & Camping.

VW kan glädjas över att också vinna i den lättaste viktklassen, upp till 1424 kg, där Golf 2.0 TDI140 knep utmärkelsen i konkurrens med bland andra Ford Focus, Renault Clio och Skoda Fabia Scout.

Practical Caravan är Caravan Clubs medlemstidning och CC har cirka 1 miljon medlemmar!

Rulla till toppen