Kia utsedd till ”Bästa dragbil”

Publicerad: 2007-10-16   Uppdaterad: 2023-04-18

I både Danmark och England har Kia utsetts till "Bästa dragbil". I England fick nya Kia Sorento priset i klassen: 4WD + 1 800 kilo och i Danmnark är det Kia Cee´d som fått utmärkelsen "Årets Campingtrekker".

Kia som nyligen introducerade Cee´d i Europa – med sju års garanti, har genom dessa utmärkelser fått oväntad marknadsföringshjälp. Bilarna har tävlat mot mer kända märken som till exempel Land Rover (Sorento) och Volkswagen Golf (Cee´d).

I nr 11/07 av Husvagn & Camping testar vi just Sorento och kommer fram till samma slutsatser som Caravan Club i England. Det är en mycket bra, kanske till och med en av marknadens bästa dragbilar.

Kia Cee´d, som Husvagn & Camping provkörde i samband med lanseringen i våras, gillades också men tyvärr har vi inte ännu fått fram någon dieselförsedd kombibil för dragbilstest. Men det kommer!

I den danska juryns motivering heter det bland annat att bilen vinner utmärkelsen ”Årets Campingtrekker för sina fina köregenskaper och passiva säkerhet. KIAcee´d fick fem stjärnor av fem möjliga i Euro NCAP krocktest”. Bilens vardagsduglighet prisas också liksom kombinationen ”mycket bil för pengarna” och många och goda funktioner, inte minst dragbilsegenskaper. Beröm får den fina 1,6-liters dieselmotorn som ger kraft nog för trygg och säker körning med husvagn.

Av: Torbjörn Stålenhag

Kia utsedd till
Kia utsedd till
Kia utsedd till

Rulla till toppen