Nissan X-Trail. Ny bil samma namn

Publicerad: 2014-05-09   Uppdaterad: 2014-05-12

Nya Nissan X-Trail har fått helt ny kaross. Den är byggd i samarbete med Renault som bland anat resulterat i en gemensam plattforn, Renault-Nissan alliance common module family (CMF) och ny gemensam teknik. Bieln går att få med fem eller sju sittplatser, med öppningsbart glastak, med ledljus och eldriven öppning och stängning av bakluckan. Nissan...

Nya Nissan X-Trail har fått helt ny kaross. Den är byggd i samarbete med Renault som bland anat resulterat i en gemensam plattforn, Renault-Nissan alliance common module family (CMF) och ny gemensam teknik.

Bieln går att få med fem eller sju sittplatser, med öppningsbart glastak, med ledljus och eldriven öppning och stängning av bakluckan. Nissan X-Trail har alltid funnits med fyrhjulsdrift och nya X-Trail är inget undantag men den finns också att få med bara framhjulsdrift. Väljer man en femsitsig version får man ett utrymme i det skjutbara baksätet som enligt pressmaterialet är störst i klassen. Med klassen menas då kompakta suvar som till exempel Ford Kuga, Audi Q3, Skoda Yeti, BMW X3, Nissan Qashqai och liknande. Bilen kommer till Sverige i slutet av sommaren och drivs av en 130 hästars diesel.

Bilen har fått förbättrad säkerhetutrustning, lägre bräsleförbrukning och lägre co2-utsläpp. Uppgifter om pris och dragvikter är inte tillgängliga i dag men den förra modellen hade 2 ton som maximal dragvikt och vill Nissan behålla de kunder som uppskattade den förra generationens bruksvänliga och bastanta dragbilsegenskaper är det troligt att även nya X-Trail får hög max dragvikt.

Vi återkommer med en närmare presentation under hösten.

Rulla till toppen