Ny dragbil från Opel

Publicerad: 2012-01-10   Uppdaterad: 2012-01-13

På den stundande bilsalongen i Genève, i början av mars, kommer Opel Mokka att visas för första gången.  Bilen  är en kompakt SUV som går att få med framhjuls- eller fyrhjulsdrift. Bilen är bara 428 centimeter lång men sägs rymma fem personer som ”sitter både högt och bekvämt”. Systemet för fyrhjulsdrift skickar en del av...

På den stundande bilsalongen i Genève, i början av mars, kommer Opel Mokka att visas för första gången.  Bilen  är en kompakt SUV som går att få med framhjuls- eller fyrhjulsdrift.

Bilen är bara 428 centimeter lång men sägs rymma fem personer som ”sitter både högt och bekvämt”. Systemet för fyrhjulsdrift skickar en del av kraften till bakhjulen vid behov, för bättre framkomlighet och bättre stabilitet.
Bilen finns med tre olika motorer och alla har start/stop-system. Två bensinmotorer, 1,4-liters turbo och en 1,6-liters sugmotor samt en 1,7-liters turbodisel. En unik nyhet är att bilen är utrustad med en ny typ av cykelhållare, Flex-Fix. Hållaren är integrerad i karossen, den dras ut eller skjuts in vid behov. Bilen kommer att finnas hos de svenska återförsäljarna i slutet av 2012. Vi kommer att berätta mer om den nya bilen från en provkörning senare under året.

Rulla till toppen