Slitstark teknik till husbilsdäck

Publicerad: 2018-01-11   Uppdaterad: 2023-04-18

Nokian lanserar extra slitstarka däck till husbilar. Trottoarkanter och potthål kan allvarligt skada ett däck och en skadad däcksida innebär normalt att man måste köpa ett nytt däck. Husbilar å sin sida är tunga, bär ofta mycket last och körs inte sällan på dåliga vägar för att ta sig fram till den perfekta övernattningsplatsen. Att däcken är en...

Slitstark teknik till husbilsdäck
Nokian lanserar extra slitstarka däck till husbilar.

Trottoarkanter och potthål kan allvarligt skada ett däck och en skadad däcksida innebär normalt att man måste köpa ett nytt däck.

Husbilar å sin sida är tunga, bär ofta mycket last och körs inte sällan på dåliga vägar för att ta sig fram till den perfekta övernattningsplatsen. Att däcken är en viktig komponent är därför ingen överdrift. 

Nokian Tyres utvecklade tekniken Aramid Sidewall för att förbättra slitstyrkan på däck i krävande förhållanden. Tekniken har används i deras suv-däck sedan flera år för att nu även lanseras i däck för husbilar och lätta lastbilar.

”Vi vill ge däck till husbilar och lätta lastbilar samma slitstyrka som redan finns på våra SUV-och LT-däck”, säger Petri Niemi, produktchef på Nokian Tyres.

Kärnan i tekniken är Aramid-fiber som förstärker däcksidorna och ger bättre skydd mot stöt och stickskador. Även flyg- och av militärindustrin använder materialet. 

 

Rulla till toppen