Dethleffs bantar sina husbilar

Publicerad: 2014-12-04   Uppdaterad: 2014-12-04

Lättvikskonstruktioner genomsyrar Dethleffs nya husbilar där Advantage och Globetrotter XL I står för de största förändringarna. Advantage har konstruerats med lättviktsteknik och bantningen har medfört bättre lastförmåga. Det visar sig i modellen T 5901, som har 819 kilos lastvikt. Den nya konstruktionen är helt utan träinslag och bland karosskomponenterna ingår hagelresistent GFK-tak samt underrede av...

Lättvikskonstruktioner genomsyrar Dethleffs nya husbilar där Advantage och Globetrotter XL I står för de största förändringarna.

Advantage har konstruerats med lättviktsteknik och bantningen har medfört bättre lastförmåga. Det visar sig i modellen T 5901, som har 819 kilos lastvikt. Den nya konstruktionen är helt utan träinslag och bland karosskomponenterna ingår hagelresistent GFK-tak samt underrede av samma stryktåliga material.

Bodelsdörren är 70 centimeter bred (med fönster som tillval) och gasolflaskorna är placerade på en utdragbar skena för att skona ryggen när du hanterar flaskorna. Justerbar huvudända i modellerna med långbäddar är en annan nyhet.

Modellerna T/I 5901 och T/I 6601 är försedda med fransk säng, T/I 6611 och T/I 7051 EB har långbäddar medan T/I 6671 har tvärstående dubbelsäng och T/I 7051 har dubbelsäng. Samtliga modeller har nedsänkbar taksäng.

Premiumserien Globetrotter XL I har också lättviktsmöbler, GKF-konstruktion och bred entredörr. Här finns två planlösningar, två olika möbelluckor och tre bodelsmiljöer att välja mellan. Planlösningarna 7850 EB har långbäddar medan 7850 DBM har dubbelsäng. De båda har garage, så sängarna är högt placerade med justerbar huvudända. I köket finns 190-liters AES-kyl/frys och utdragbar sophink. Vid sidan av den vita originallackeringen kan de fås med tillvalet titansilver eller beige metallic.

 

 

Rulla till toppen