Bästa husvagn ur kvalitet och liten risk för fukt? / av libban

 • 8 svar
Bästa husvagn ur kvalitet och liten risk för fukt?
2020-08-07 kl 17:44

Skall skaffa husvagn att användas som permanent sommarstuga. Viktigt att den har liten risk för fuktskada. I ena ändan skall den ha två permanenta bäddar - en på var sida med gång emellan - lättbäddat. Har tittat på blocket och en del Kabe o Cabby verkar ha bra planlösningar med rejäl rostfri diskbänk.
Har pratat med bekanta som är "husvagnare". Välj en svensk vagn säger dom - högre kvalitet än tyska vagnar.
Har nu en Polar 70 talare, men den har ruttnat upp bl.a ramlade dörren ut i vintras pga röta i trästommen. Gångjärnen var mkt klena jämfört med Kabe. Är Polar 90 talare i samma klass som de svenska vagnar jag nämnt ovan?

2020-08-07 kl 23:50

Tabbert finns med den planlösningen. Jag har en, och har haft en tidigare. Idag är Tabbert nog inte bättre än andra vagnar, men de lite äldre var betydligt rejälare och mer påkostade än det mesta annat. Det dubbla ventilerade taket som finns på många av deras modeller är en bra fördel.

Fukt kommer in i allt som står ute med tiden. Skillnaden är bara hur lång tid det tar. Jag har bara haft ett problem med vatten in i en Tabbert, men det var en taklucka där tätningen kommit snett. Lyfte av den och gjorde om, sen höll det tätt.
Har dock inte haft någon Tabbert äldre än 20 år än.

2020-08-08 kl 10:42

Ska den stå permanent som stuga så hade jag nog skaffat en villavagn eller någon form av arbetsbod/vagn istället. Då kan man ha riktig dusch och toa. Rejäla sängar osv.

2020-08-08 kl 10:58

Håller med David...

Blir att hänga på en del auktioner...

https://www.klaravik.se/auction/product/arbetsvagn-med-4-sangplatser/

Rejäla vagnar för mer fastboende under kortare tid.

2020-08-13 kl 12:49

Har redan byggbod som jag till kommunens förtret har haft i 20 år. Till att börja med medans jag byggde villa på tomten, var det ett muntligt okey från kommunen, men nu har det kommit nya tjänstemän och snart får jag vite?
En "riktig" husvagn kan jag ju lätt flytta och förvara under tak vintertid.
Har på blocket hittat några fina Tabbert till riktigt bra priser. Verkar finnas många husvagnar till salu! Köper man husbilar i stället?
Finns någon sajt där man kan se äldre vagnars planlösning? Hade tidigare adressen till en firma som sålde nya o gamla vagnar och det fanns många bilder o ritningar- tyvärr hittar jag inte den längre. Någon som vet?

2020-08-13 kl 15:25

Cabby är kanske den vagn med minst risk för fukt då den inte har några reglar mer än de som är inpressade i isoleringen för att skruva skåp i.
Genom deras konstruktion och byggsätt är den också väldigt stark i karossen.
Har haft ett flertal genom åren och haft väldigt lite problem.
Har en Kabe idag och har haft mycket mer problem med den än alla Cabby tillsammans.

Ska du använda vagnen även vintertid så är det viktigt att tänka på att du har ventilation bakom alla skåp för att slippa kondens.

Drar med en VW Tiguan 2,0 TDI 2017 och efter hänger numera en Kabe 630 GLE Royal 2018.
När vi inte drar omkring så står vi, sommar- som vintersäsong på Sollerö Camping.
Bloggar lite då och då på: https://hjulhuset.bloggo.nu/
2020-08-13 kl 19:49

Skåpventilation finns i min Tabbert.

2020-08-13 kl 22:33

Tyska vagnar är numera ledande. Skulle nog föreslå LMC eller Dethleffs. Helt utan organiskt material i konstruktionen, långa garantier mm. https://www.lmc-caravan.de/se/lmc-foerdelar/llt-vrt-unika-kvalitetsloefte/

Sverige är fantastisk att campa i.

I Öresund har vi danskt bajsvatten sen 7år, måste väl klassas som exotiskt! Men det finns dom som säger att Sverige är fantastisk. De kan gärna semestra i Sverige då. Jag tycker att det är skittrist med svensk granskog, fula småsamhällen, döda bruksorter, bruna sjöar, taskigt bröd, algblomning, oftast risigt väder, mediokra campingplatser där den slitna minigolfen är största attraktionen! och Willys-butiker. De som bodde i Sovjetunionen var också ganska nöjda innan de fick se hur alla andra hade det.

Sverige är fint på vissa ställen men jag behöver verkligen andas kontinentluft ibland. Det handlar om så mycket mer än bara naturen.
Bloggar Aktivt igen på:
https://larzan.se
 • 8 svar

Nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Husvagn & Camping direkt i din inkorg!


Forum

Detta innehåll är skapat av Husvagn & Campings medlemmar.

Bildalbum

Senaste kommenterade användarbilderna

Första intryck

Senaste

Läs mer

 • Senaste
 • Mest läst
 • Mest kommenterat

Facebook

Följ Husvagn & Camping på Facebook

Tidningen för dig som har husvagn eller husbil

Prenumerera på Husvagn & Camping


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.

6 nr för endast 349kr - klicka här

Campingkatalogen

1591 camping- och ställplatser, vilken är din favorit?

Här hittar du 580 fristående campingplatser och 654 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 357 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!

Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.

Jämtland
 • Husvagn & Camping 2020 -10

 • Husvagn & Camping 2020-09

 • Husvagn & Camping 2020-08

 • Husvagn & Camping 2020-07

 • Husvagn & Camping 2020-06

 • Husvagn & Camping 2020-05

 • Husvagn & Camping 2020-04

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842