En liten presentation och frågor / av mr.asman@gmail.com

 • 4 svar
En liten presentation och frågor
2016-07-20 kl 10:22

Hej husvagnsfantomer!
Kul med ett forum så jag kör en presentation då har frun och jag efter flera års velande fram och tillbaka äntligen gjort slag i saken och köpt oss vår första husvagn, en Adria Altea 462 PS från 2008. Tanken är att den mest ska användas vid våra jaktturer med våra 2 norrbottenspetsar. Vi kommer därför troligen sparsamt nyttja campingplatser med tillgång till el så översyn av gasolfunktioner och det elektriska pågår, vi byter halogen mot led och ser till att allt fungerar. Det som var bra med vagnen var att det fanns solpanel på taket så med det nyinköpta batteriet ska vi nog klara oss en bra stund i skogen. På fredag kommer vi försöka skola in våra hundar i husvagnen och sova i vagnen ute på gården. Känns exakt som när man var barn och skulle få sova i tält ute på gräsmattan :D , lite småspännande. Jag har en fundering, hur fasen får man bort lamporna inne på muggen? godset (plastkåpan) är så tunt så låsklackarna på armaturerna har hamnat bakom om ni förstår vad jag menar. Jo en sak till som jag inte gett mig på ännu, byter man lampan till utebelysningen utifrån genom att ta bort glaset eller gör man det inifrån i överskåpet och vad sitter det för lapa där inne bakom det brända plastglaset?

Adria Altea 462 PS -2008
Hyundai Tucson 2.0 CRDi (185 hk) Aut. -2016
Jeep Cherokee XJ 4.0 L -1999
2016-07-20 kl 10:37

Hej och välkommen till forumet och en härliga framtid med er vagn.
Jag har inga exakta svar på dina frågor men lamporna där du inte får bort glaset borde kunna vridas motsols (eller medsols?) så att det lossnar. Ser du klackarna kan du nog se vilket håll du ska vrida.
Ytterlampan skall till 99% öppnas utifrån. Brukar vara något litet jack där man sätter in en skruvmejsel och vickar loss glaset. Lättast att kolla sedan på lampan vad det är för värden än att gissa för mig.
Lycka till med dina lampor och installationen av hela familjen i er fina vagn.
Ostbergr, moderator

2016-07-20 kl 13:37

Hej På vår Adria Adora 2005 så lyser ute lampan även i köksskåpet och den byts inifrån. På toalett och spotlights vid kök så bänder man ner den tunna krom ringen med en mejsel, kan vara lite pilligt men det går. Har bytt dom flesta till led lampor från Clas ohlson och är nöjd med ljuset.

2016-07-21 kl 07:15

Nu är alla lampor bytta, det var inte det lättaste de inne på toan men det gick till slut. utelampan byttes utifrån genom att först pilla bord den grå överdelen under den satt lyktglaset med fyra skruvar, det var en G4 lampa på 20w som satt där och glaset var helt genombränt.

 • 4 svar

Nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Husvagn & Camping direkt i din inkorg!


Bildalbum

Senaste kommenterade användarbilderna

Första intryck

Senaste

Läs mer

 • Senaste
 • Mest läst
 • Mest kommenterat

Facebook

Följ Husvagn & Camping på Facebook

Tidningen för dig som har husvagn eller husbil

Prenumerera på Husvagn & Camping


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.

6 nr för endast 349kr - klicka här

Campingkatalogen

1487 camping- och ställplatser, vilken är din favorit?

Här hittar du 546 fristående campingplatser och 535 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 406 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!

Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.

Jämtland
 • Husvagn & Camping 2018-07

 • Husvagn & Camping 2018-06

 • Husvagn & Camping 2018-05

 • Husvagn & Camping 2018-04

 • Husvagn & Camping 2018-03

 • Husvagn & Camping 2018-02

 • Husvagn & Camping 2018-01

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmont.se.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842