Koppla bort alde 2957 värmetillsats? / av Nibbe

 • 2 svar
Koppla bort alde 2957 värmetillsats?
2021-06-27 kl 19:04

Hej! Husvagnen inköpt och campingplatsen bokad till helgen passade jag på att fylla vattentanken för färskvatten i nyköpet. (kabe safir gdl - 84)

Nu är faktumet det att den blandar färskvatten i kylvattnet till pannan så jag har tydligen gjort missen att köpa en vagn med sönderfrusen varmvattenberedare eller värmetillsats som den tydligen hette i broschyren.

Nu är det ju så att det inte hinns lagas och vi hade ändå inga planer på att använda kranvattnet till annat än disk och kanske blöta nån trasa så kallvatten duger gott åt oss. Så är det någon som vet hur man kopplar förbi systemet med varmvatten? Pluggar man det eller går det att rycka nån kabel så att vattenpump bara fungerar till kallvattenkranen?


Varmvattentillsatsen är ju extrautrustning och som jag förstått på köpekvittot något som handlaren monterade in och böt kranar så måste ju gå att förbikoppla kan man ju tycka.

2021-06-28 kl 11:17

Varmvattenberedaren var original i den vagnen.

Hur gör man?

Förmodar du har Gula plastslangar till vattnet och matningen sker från färskvattentanken.
Går dom Gula ända fram till varmvattenberedaren utan att någon varit där och ändrat så kan du koppla bort den nedre och samtidigt tömma beredaren (stäng av pumpen), när du tömmer så öppna luftventilen högst upp vid utgången, glöm inte att sätta under en hink eller något för beredaren rymmer ca 7 liter (om den är fylld).

När du tömt beredaren så får du plugga in och utgång med något som håller tätt då du förmodligen har en läcka i beredaren, eller sätta dit en annan liten slang i den nedre ingången som du drar ner till en tvåliters coca cola flask så ser du hur mycket det ev. läcker som du får hålla koll på.

Expansionskärlet skall vara fyllt till ca 2/3cm över det understa märket och aldrig över maxmärket (varmt vatten expanderar).


Innan så bör du skaffa en Rapidkoppling, "vinkel", hos närmaste husvagnsfirma (borde finnas på lager) koppla sedan ihop de två slangarna så får du kallvatten i både varmt och kallt.

Eller så tar du en vanlig bult/skruv med 8 mm midja och sågar av gäng och huvud, filar till ändarna så de blir lite rundade, värmer lite grann på röret och pluggar igen de båda med en varsin liten slanglamma på båda sidor om skarven. Denna möjlighet ger inget vatten i varmvattenkranen.

Rapidkoppling:

https://www.campingvaruhuset.se/vatten-avlopp/vattenkopplingar-mm/skarvkopplingar/vinkelkoppling-rapid-8m-m

 • 2 svar

Nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Husvagn & Camping direkt i din inkorg!


Forum

Detta innehåll är skapat av Husvagn & Campings medlemmar.

Bildalbum

Senaste kommenterade användarbilderna

Första intryck

Senaste

Läs mer

 • Senaste
 • Mest läst
 • Mest kommenterat

Facebook

Följ Husvagn & Camping på Facebook

Tidningen för dig som har husvagn eller husbil

Prenumerera på Husvagn & Camping


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.

6 nr för endast 349kr - klicka här

Campingkatalogen

1666 camping- och ställplatser, vilken är din favorit?

Här hittar du 625 fristående campingplatser och 731 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 310 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!

Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.

Jämtland
 • Husvagn & Camping 2021-12

 • Husvagn & Camping 2021-11

 • Husvagn & Camping 2021-10

 • Husvagn & Camping 2021-09

 • Husvagn & Camping 2021-08

 • Husvagn & Camping Nr 7 2021

 • Husvagn & Camping 2021-06

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206