Alko köper tillbehörsspecialist

Publicerad: 2012-01-03   Uppdaterad: 2012-01-04

Det tyska företaget Alko som tillverkar chassier och tillbehör för husbil- och husvagnsmarknaden köper Sawiko. Alko som har för avsikt att bli större på eftermarknaden för husbilstillbehör där till exempel MC-hållare, drag och stödben redan i dag utgör en andel av Alkos produkter köper Sawiko som är specialister på tillbehör för husbilar. Köpet av Sawiko...

Det tyska företaget Alko som tillverkar chassier och tillbehör för husbil- och husvagnsmarknaden köper Sawiko.

Alko som har för avsikt att bli större på eftermarknaden för husbilstillbehör där till exempel MC-hållare, drag och stödben redan i dag utgör en andel av Alkos produkter köper Sawiko som är specialister på tillbehör för husbilar.
Köpet av Sawiko är ett steg i denna riktning.
Företaget tillför ett kompletterande sortiment till Alkos produkter och Sawiko har erfarenhet av att arbeta direkt mot slutkund, det vill säga husbilsägarna.

Sawiko har sedan starten för 16 år sedan byggt upp en sin verksamhet kring chassitillbehör för husbilar. I dag är man ett 25-tal anställda som producerar dragkrokar, cykelhållare, chassiförlängningar och annat.  
Kontor och servicecenter är beläget i Neuenkirchen-Vörden, strax norr om Osnabrück.
Företaget blir nu ett dotterbolag till Alko och kommer även fortsättningsvis att ledas av två av grundarna: Guido Kovermann och Ralf Winter.

Källa: Alko

Rulla till toppen