Nybörjar-lättvikts-vagn för den lilla familjen / av Nybörjaren

 • 4 svar
Nybörjar-lättvikts-vagn för den lilla familjen
2022-05-16 kl 16:35

Hej!

Jag är helt ny i husvagnsvärlden men har sedan jag var ett litet barn alltid drömt om att köpa mig en husvagn. Nu har jag skrapat ihop en större slant, har tid över i mitt liv och känner mig därför redo att ta steget till att bli husvagnsägare.

Vi är en liten familj med två vuxna, ett litet barn och en liten hund och efter långa diskussioner som pågått i snart ett år har vi kommit fram till att vi är ute efter en vagn som möter följande krav:

1. Totalvikt på maximalt 900kg.

2. Lastvikt på minst 100kg.

3. Badrum med duschmöjlighet (om än ohyggligt trångt).

4. Kök med gasolkyl och två brännare.

5. Totallängd på maximalt 5m.

6. Sängplatser för två vuxna och ett barn.

Det är allt. Det är alla krav vi har. Vi bryr oss inte om ålder, utseende, märke eller något annat. Vi vill helt enkelt ha en liten lättkörd vagn som inte innebär en investering på mer än typ 300 000kr (men helst ner mot 100 000kr om det är möjligt).

Vad har ni för tips?

Jag har själv kikat på Adria Action 361, Adria 305, Tabber 320, Fritidsvagnen, Kulba (som föll bort), Hjovagnens olika varianter och några andra som jag inte kan minnas nu. Men, då jag är en total nybörjare och novis inom ämnet har jag ingen aning om man kan lita på hållbarheten hos något som ser lite mindre stabilt ut (som typ Fritidsvagnen) eller om det är otroligt dumt att köpa en vagn från 60-talet och hoppas att den fortfarande är kalasbra.

Jag är helt enkelt inte kunnig men jag har en dröm. En dröm om att åka med en liten vagn till en älv, grilla en korv, läsa en bok, fiska, njuta. Det är inte svårare än så.

Visst, man kanske borde börja med att hyra men det är inte äventyrligt. Jag vill kasta mig ut i husvagnsvärlden och jag hoppas innerligt att någon här vill hjälpa mig ta steget.

Jag förstår att jag nog inte är den första som skriver och efterfrågar tips på en liten vagn. Jag tänker mig dock att eftersom marknaden hela tiden tycks svänga ganska mycket när det gäller de mindre vagnarna så kanske ni kan förlåta mig för att jag inte går igenom alla äldre forumtrådar.

Ha en fortsatt fin dag!
/Fredrik

2022-05-31 kl 15:50

Hej jag har samma krav ca och kollade på en ny sort som är kompakt, de går även o beställa en med dusch( tror ja)
Den heter HJO vagnen finns några olika, googla de dem är rätt nya men verkar vara enkla att köra, med ett större förställt funkar den säker bra,,,

2022-06-03 kl 12:53

Den minsta vagnen jag har erfarenhet av var en ABC (AB Compactvagnar) 420.
Den hade totalvikt på 980 kg, lastvikt 190 kg, totallängd 5,55 m och det gick, i teorin, att bädda ner fem personer i den. Om de verkligen var kompisar. Vagnen var bara 210 bred, så det blev trångt på alla håll.

Kylskåp och tvålågigt kök fanns, liksom vattenburen värme (enbart gasol, fast det var möjligt att extrautrusta den med elpatron).

Duscha inomhus var inte att tänka på. Det fanns ett litet tvättfat, men ingen toalett. Lös Portapotti kunde man släpa med sig.

Den var helt enkelt eländig att bo i, jämfört med en vagn i rimlig storlek.

Nu har jag konstaterat att den 580 jag har (totallängd knappt åtta meter) idag, 250 bred, totalvikt 1700 kg, med två fasta sängar, den är precis lagom för två personer. Fortfarande finns det inte plats att duscha i den, men för övrigt räcker den till.

2022-06-12 kl 20:09

Då får det nog bli en Hjo vagn för vikten och kvalitet. En liten fin vagn.
M

 • 4 svar

Nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Husvagn & Camping direkt i din inkorg!


Forum

Detta innehåll är skapat av Husvagn & Campings medlemmar.

Bildalbum

Senaste kommenterade användarbilderna

Första intryck

Senaste

Läs mer

 • Senaste
 • Mest läst
 • Mest kommenterat

Facebook

Följ Husvagn & Camping på Facebook

Tidningen för dig som har husvagn eller husbil

Prenumerera på Husvagn & Camping


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.

6 nr för endast 349kr - klicka här

Campingkatalogen

1711 camping- och ställplatser, vilken är din favorit?

Här hittar du 638 fristående campingplatser och 770 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 303 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!

Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.

Jämtland
 • Husvagn & Camping 2022-08

 • Husvagn & Camping 2022-07

 • Husvagn & Camping 2022-06

 • Husvagn & Camping 2022-05

 • Campingkatalogen 2022

 • Husvagn & Camping 2022-04

 • Husvagn & Camping 2022-03

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206