Vilken kommun är bäst på husbilsturism?

Publicerad: 2015-03-16   Uppdaterad: 2023-04-18

Fem kommuner har nominerats till titeln ”Sveriges husbilsvänligaste kommun 2015”. För andra året i rad ska medlemmarna i Husbilsklubben.se rösta fram vilken svensk kommun som är bäst på husbilsturism. Syftet med utmärkelsen är att lyfta fram de kommuner som via aktivt arbete anordnat parkering och andra faciliteter som välkomnar husbilsturister. – Våra medlemmar har fått...

Fem kommuner har nominerats till titeln ”Sveriges husbilsvänligaste kommun 2015”.

För andra året i rad ska medlemmarna i Husbilsklubben.se rösta fram vilken svensk kommun som är bäst på husbilsturism.
Syftet med utmärkelsen är att lyfta fram de kommuner som via aktivt arbete anordnat parkering och andra faciliteter som välkomnar husbilsturister.

– Våra medlemmar har fått nominera den kommun i Sverige som man anser vara husbilsvänligast. Här har man sett till helheten med allt från ställplatser till hur husbilsturister blir bemötta i kommunen, vilka möjligheter till service som finns (t ex möjligheter till tömning av grå-/svartvatten). Även hur bra kommunen är på att informera om vad som finns för husbilar samt hur väl det är skyltat till de olika platserna/faciliteterna påverkar nomineringarna och resultatet, säger Leif Edström, ordförande i Husbilsklubben.se, i ett pressmeddelande.

Vinnaren kommer att presenteras på Husbilsklubbens årsmöte i Norrköping den 16 maj.  Husbilsklubben.se bildades 2006 och har cirka 10 000 medlemmar.

Finalister 2015

• Arboga

• Kristinehamn

• Mörbylånga

• Nordanstig

• Öckerö

Läs mer:
Ystad prisas som husbilsvänligast i Sverige

 

Rulla till toppen