Läsarresa: Upplev Turkiet & Kappadokien till specialpris!

Publicerad: 2012-07-12   Uppdaterad: 2023-04-18

Följ med till en av Turkiets mest spektakulära platser i höst! Husvagn & Campings läsare erbjuds nu en åtta dagars rundresa till specialpris från 5 990 kronor (ord. pris 11 000 kr). Rundresan inleds i Antalya, följt av det storslagna natur­landskapet Kappadokien. Vi besöker den gamla Seldjukiska huvudstaden Konya och promenerar i de mäktiga dalarna...

Följ med till en av Turkiets mest spektakulära platser i höst! Husvagn & Campings läsare erbjuds nu en åtta dagars rundresa till specialpris från 5 990 kronor (ord. pris 11 000 kr).

Rundresan inleds i Antalya, följt av det storslagna natur­landskapet Kappadokien. Vi besöker den gamla Seldjukiska huvudstaden Konya och promenerar i de mäktiga dalarna i Kappadokien. I Kappadokien får vi en inblick i Turkiets historia och kultur.

 Specialerbjudande – Bara för Husvagn & Campings läsare! 
Från 5 990:- (Ord. pris ca 11 000:-)
. Avgångar varje fredag 21/9 – 16/11 (direktflyg Arlanda–Antalya).

Läs mer och boka din resa på http://www.iqtravel.se/kap eller ring 0771- 44 55 00.
Använd kod HUSRAB för att ta del av Husvagn & Campings rabatterade erbjudande.

Det här ingår i priset:

Flyg tur och retur Arlanda–Antalya, Turkiet

Flygplatsskatter och säkerhetsavgifter

Alla transporter i turistbuss

Inträde till: Göreme, Sarapli, Mevlana, Perge och Aspendos

Besök hos mattillverkare, juvel- och läder­handlare där möjlighet för shopping finns

7 nätter på hotell med frukost

Reseledare

Läsarresa: Upplev Turkiet & Kappadokien till specialpris!
Dagsprogram:

Dag 1. Antalya
Avresa med flyg från Stockholm till Antalya. Måltider och dryck serveras ombord mot avgift. Efter att ni passerat passkontrollen och hämtat ert bagage går ni ut från terminalen till en av IQ Travels bås för registrering och hänvisning till rätt buss. Vi välkomnas av vår färdledare och samlas i bussen för transfer till hotellet. Färdledaren ger allmän information om veckan och ger möjligheten för anmälning till matpaketet och utflykter som inte ingår i priset. Vi ankommer hotellet på kvällen.
Övernattning: Antalya provins

Dag 2. Kappadokien – Konya
Dagen lämnas fri för vila eller frivilliga aktiviteter. En båttur i Manavgat går att köpa extra på plats.
Övernattning: Antalya provins

Dag 3. Kappadokien
Efter frukost checkar vi ut från hotellet och all bagage måste tas med. Vi lämnar Antalya och den Pamfyliska kustslätten och färdas norrut mot de mäktiga Taurusbergen. Vid lunchtid befinner vi oss i en av Anatoliens mest befolkade städer, Konya, som är en historisk stad med historia som sträcker sig till 1200-talet. I Konya går tankarna till Mevlana. Denne poet och religiöse ledare grundade här på 1200-talet en av Islams mest kända och respekterade sekter, de virvlande dervischerna. Vi gör ett besök i Mevlanamuseet, ett av muslimska mysticismens mest betydande monument. Museet, som idag visar islamsk konst, är täckt av grönt glaserat kakel och var under 1200-talet en klosterskola för Mevlanas lärjungar. Vi fortsätter vår färd under eftermiddagen över den anatoliska stäppen och beger oss till Kappadokien, en av världens mest märkligaste platser. Mot kvällen anländer vi till Kappadokien.
Övernattning: Kappadokien

Dag 4. Kappadokien

I Kappadokien finner vi ett av vår jords märkligaste landskap. Detta högland med sina djupa dalgångar bildades för flera miljoner år sedan genom kraftiga successiva vulkanutbrott, som täckte hela platån med vulkanisk tuffsten. Erosionen har genom vind, regn och starka temperaturväxlingar mellan varma somrar och bistra vintrar åstadkommit de mest egendomliga formationer i landskapet med pelare, pyramider och konformade torn, som ger ett närmast surrealistiskt intryck. I denna sällsamma trakt har människan under årtusenden inrättat sig med klippkyrkor och klippkloster, hopgyttrade byar och underjordiska städer. Trots landskapets sterilitet är färgrikedomen bländande med nyanser i rött, gult, grått och vitt.

Under vår utflyktsdag lär vi känna denna besynnerliga trakts helt unika och urgamla kultur. Du gör ett besök i Kappadokiens mest kuriösa plats, den övergivna underjordiska staden Sarapli. Idag kan du via en labyrint av tunnlar komma ner och se sovrum, skafferier, kök, vinkällare, kapell med mera. Syre fick denna underjordiska stad genom intrikata, djupa ventilationsgångar.

Den tidiga kristna anatoliska kulturen får du studera i Göremes klipp- och grottstad med mer än 300 grottkapell, där befolkningen på 1200-talet hade vuxit till över 30 000 förföljda kristna. Traditionen att bo i grottor avtog i samband med det bysantinska rikets nedgång och sedan 1400-talet har här funnits få invånare. Vi besöker museet i Göreme och får se hur den tidigare kristna befolkningen levde.
Övernattning: Kappadokien

Dag 5. Antalya
Under dagen färdas vi i landskapet och får se flera unika platser som Zelve med sina naturliga pyramider samt Sinasos en gammal grekisk by med kvarlevor av fina exempel på grekisk arkitektur. Vi kommer under dagen att besöka en äkta mattillverkare där du får genomgång i hur de färgsprakande mattorna vävs för hand samt hur man sammanställer mönstret till dessa fantastiska mattor. De världsberömda turkiska mattorna har en lång historia och de är de enda i världen som knyts med dubbelknutar, vilket medför att mattorna har en längre livslängd än andra äkta mattor och de är också mycket mer slitstarka. Vi får lära oss den spännande produktionen av en matta från råvara till färdig produkt och förundras över den oändliga mängden av former och färger, samt att de oftast har en berättelse i mönstret. Självfallet får du också möjlighet att inhandla dessa högkvalitativa unika objekt.
Övernattning: Kappadokien

Dag 6. Antalya – Perge – Aspendos
Dagen inleds med vår färd tillbaka till Antalya och under resans gång får vi njuta av det turkiska landskapet samtidigt som vi får lektion i Turkiets tradition, historia och religion av reseledaren. Under färden besöker vi Sultanhani, ett välbevarat typexempel på en forntids karavanseralj. Efter en intensiv rundresa kopplar vi av på vårt hotell i Antalya.
Övernattning: Antalya provins

Dag 7. Antalya
Vi besöker den antika staden Perge som St. Paul besökte och var en av dem första städerna som han försökte reformera till kristendom. Vi fortsätter vår färd mot den antika staden Aspendos. Under dagen besöker vi också en smyckes- och läderbutik för att se hur hantverk utförs i Turkiet. Guld är stort i Turkiet, eftersom hantverket är billigt och därför är smyckena billigare än i Sverige. Turkiet är världens största läderproducent och läder är väsentligt mycket billigare än övriga delar i Europa. Väskor, handskar, jackor och plånböcker är några exempel på lädervaror. Här finns möjlighet att inhandla läder och smycken.
Övernattning: Antalya provins

Dag 8. Hemresa
Avfärd från hotellet med transfer. Reseledaren meddelar om exakt tid på plats. Lunchrestaurang besöks på vägen från hotellet till flygplatsen. Direktflyg från Antalya till Stockholm Arlanda.

* Programmets samtliga delar ska följas då det är en rundresa, däremot förbehåller IQ Travel sig rätten att, om det är nödvändigt, ändra i dagsprogrammets upplägg på grund av oförutsedda händelser.

 

 

Rulla till toppen