• 6 svar
Vårgott
2010-04-26 kl 16:21

Här i västsverige har våren kommit och det är dax att börja fundera över vad man skall utöka "köksrepertoaren" med i år.
Efterlyser därför goda recept på lättlagad husvagnsmat, goda drycker därtill, gärna både med och utan alkohol. Så kör på och tipsa oss andra.

2010-04-27 kl 13:16

Har ni tid och ork så passa på att plocka nässlor så snart som möjligt. Det är gott som tusan att göra nässelsoppa med ägghalvor till. Skall ni dricka vin till får det nog bli Gewurstraminer från Alcase. Annars duger ett svalt glas rent vatten alldeles utmärkt. De é vårens primör det.

2010-04-28 kl 10:05

[quote user="kallekula"]
Har ni tid och ork så passa på att plocka nässlor så snart som möjligt. Det är gott som tusan att göra nässelsoppa med ägghalvor till. Skall ni dricka vin till får det nog bli Gewurstraminer från Alcase. Annars duger ett svalt glas rent vatten alldeles utmärkt. De é vårens primör det.
[/quote]
Det här med Gewürstraminer till Nässelsoppa skulle nog jag passa mig för. Eftersom Gewürsrtraminer är ett mycket smakrikt vin så kommer det nog att döda de lätta smakerna från nässelsoppan.
Jag skulle nog i stället rekommendera en frisk, inte fatlagrad Chablis eller en torr Riesling eller Silvaner från Alsace om man vill ha ett franskt vin. En Chenin Blanc från nya världen skulle nog också funka bra.

2010-04-28 kl 10:46

Går aldeles utmärkt med Gewurstraminer då det är ägghalvor med i spelet. Den som vill kan även prova det vinet till inlagd sill om man inte vill ha nåt starkare förstås. Men allt är en smaksak här i livet. Man får prova sig fram till sin egen lilla smakbank, Det är en trevlig utflykt i smakernas värld att testa på lite olika variationer.

2010-05-02 kl 16:13

Ja det är underbart nu när våren äntligen har kommit. Något som vi ofta äter när vi bor i husvagnen är färskpotatissallad.
I denna fräscha sallad ingår kokta halverade färskpotatisar, soltorkade tomater (lite av oljan den ligger i), rödlök, fetaost och svarta oliver. Ta så mycket ni vill av dessa ingredienser och ringla några matskedar av oljan från tomaterna. Sen brukar jag krydda lite med persilado och salt efter smak.
Denna sallad är supergod till grillat kött, kycklig eller bara som ensamrätt.
Vintips:
Ett gott rött vin till är Santa Regina, Chile, 13%. Santa Regina finns även som vitt vin och är lika gott, 12,5%
Ett rött alkoholfritt vin är Loxton (0,5%), som smakar helt ok!
Ha en bra dag// Jenny!

2010-06-20 kl 12:23

En liten bön till er tipsare.
När ni rekommenderar varor som köps på Apoteket Röda Näsan. Skriv gärna beställningsnummer ex.vis Mariestads Export 1203 el. Vin, Tre Apor 5921-08 a 149.-
Tackar för ett bra forum.

 • 6 svar

Nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Husvagn & Camping direkt i din inkorg!


Forum

Detta innehåll är skapat av Husvagn & Campings medlemmar.

Bildalbum

Senaste kommenterade användarbilderna

Första intryck

Senaste

Läs mer

 • Senaste
 • Mest läst
 • Mest kommenterat

Facebook

Följ Husvagn & Camping på Facebook

Tidningen för dig som har husvagn eller husbil

Prenumerera på Husvagn & Camping


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.

6 nr för endast 349kr - klicka här

Campingkatalogen

1711 camping- och ställplatser, vilken är din favorit?

Här hittar du 638 fristående campingplatser och 770 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 303 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!

Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.

Jämtland
 • Husvagn & Camping 2023-02

 • Husvagn & Camping 2023-01

 • Husvagn & Camping 2022-12

 • Husvagn & Camping 2022-11

 • Husvagn & Camping 2022-10

 • Husvagn & Camping 2022-09

 • Husvagn & Camping 2022-08

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206