Ny chef och ny satsning för Carado

Publicerad: 2014-09-16   Uppdaterad: 2023-04-18

Från och med september månad har Fabian Reich fått ansvaret för Carado. Det är ett märke som ingår i Hymergruppen och han får uppdraget att utveckla instegssegmentet med Carado i Europa. Carado lanserades redan 2006 hos Hymer och har utvecklats positivt och blivit mest framgångsrik i just instegssegmentet, i synnerhet i Central- och Nordeuropa. I...

Från och med september månad har Fabian Reich fått ansvaret för Carado. Det är ett märke som ingår i Hymergruppen och han får uppdraget att utveckla instegssegmentet med Carado i Europa.

Carado lanserades redan 2006 hos Hymer och har utvecklats positivt och blivit mest framgångsrik i just instegssegmentet, i synnerhet i Central- och Nordeuropa. I pressmaterialet anger man att framgången beror på att man erbjuder väldigt mycket för pengarna, man får helt enkelt mycket av både kvalitet och funktion hos Carado. Det gäller både husvagnar och husbilar.

Genom att lägga expertis och mycket resurser i instegssegmentet hoppas Erwin Hymer Group nu att intensifiera och fortsätta sin utveckling mot större marknadsandelar i hela Europa.

På Elmiamässan visade Carado bland annat upp tre alkovbilar. Stora och rymliga tack vare planlösningen med upp till sex bäddar, och detta med pressade priser. I Sverige saluförs Carado av det nybildade bolaget Carado Sverige AB som ägs till hälften av Erwin Hymer Group och till hälften av Hymer Center Sverige med Fredrik Engstrand som VD.

Bergholm som tidigare också importerat Carado upphör nu med det men de kunder som har köpt Carado av handlare hos Bergholms återförsäljare kan även i fortsättningen serva sina fordon hos den handlare man köpt av.

Carado Sverige AB har i dagsläget sju återförsäljare i landet och räknar med att växa i antal.

Ny chef och ny satsning för Carado
Fabian Reich ny Europachef för Carado.
Rulla till toppen