Hyra av vagn i stockholmstrakten / av JFAH

 • 5 svar
Hyra av vagn i stockholmstrakten
2016-06-26 kl 21:37

Hejsan alla! Total rookie inom området och därför tänkte jag mig mest att undersöka möjligheterna att hyra vagnar till en början för att känna sig för vad som passar, och om det passar. Jag har BE, och mercedes som kan dra upptill 2.5 ton så den delen är täckt... JAg har googleat men egentligen inte hittat bra grejor i stockholm eller egentligen södermanland. När jag tittar på nya grejor och vad jag egentligen skulle vilja testa är det något i still med adria alpina eller liknande (3 barn, och jag vill inte hålla på alltför mycket med att bädda ned och upp).

Har ni tips på var man skulle kunna hyra något över 1 till 2 veckor lång period? Skulle vara värt att hyra till en början för att känna på om det är något som passar oss (två av barnen har autism vilket ställer lite krav på utrymme och så). Det kan mycket väl visa sig vara svårt att få detta fungera i vilket fall det känns lite onödigt med de stora pengarna :-)

2016-06-27 kl 07:02

Kika på blocket, vi hyrde en vagn (iofs här nere i Småland) av en privatperson som vi hittade på blocket. Avsevärt mycket billigare än att hyra av firma. Sen fanns det inte några firmor i närheten som hyrde ut vagnar, så det blev liksom enda alternativet för oss. Kanske lite lurigare att hyra privat, men för oss gick det bra, både vi och tanten vi hyrde av var hederliga och pålitliga. :)

2016-06-27 kl 12:11

Blocket har jag tittat på, och det finns då och då lämpliga vagnar. Tror nog att jag kan tänka mig att hyra privat, men jag har inte hittat någon vagn av de som jag eventuellt skulle kunna tänka mig att gå vidare med att köpa. Lite av idéen är ju att kunna testa olika vagnar som jag skulle kunna tänka mig att köpa så småningom. Men det är klart det ger ju ändå en försmak av vad man vill ha. Antar att det är det som gäller....

2016-06-27 kl 21:30

Googla på hyra husvagn Stockholm

Så får du mycket att välja tex Tumbo i Södermanland

2016-06-27 kl 22:40

Förslag: leta upp en begagnad vagn i den storlek och planlösning du är intresserad av hos en handlare. Förklara att du vill hyra den för att prova inför ett eventuellt köp. Är han intresserad av att sälja så kanske han går med på ett sådant upplägg.
Det viktiga är att du provar storlek och planlösning, inte vilket fabrikat det är.
Du har rätt i att fasta sängar, kanske våningssäng till barnen, och en rejäl sittgrupp gör campinglivet enklare.
Undvik sedan "resortcampingarna", välj en mindre camping så blir campingsemestern lugnare och mindre stressig. En lekplats, en fotboll, en badstrand och att träffa andra barn brukar räcka som sysselsättning åt barn.
Tänk också på att nu för tiden kräver många campingar förbokning för att man ska få plats, så var ute i god tid.
Lycka till och hoppas det fungerar.

LAEN
 • 5 svar

Nyhetsbrev

Anmäl dig till Husvagn & Campings nyhetsbrev så får du de senaste nyheterna i din mailkorg - varje månad.

Ja, jag är 16 år eller äldre och vill även få information från Husvagn & Camping/Egmont Tidskrifter och deras samarbetspartners.

Bildalbum

Senaste kommenterade användarbilderna

Första intryck

Senaste

Läs mer

 • Senaste
 • Mest läst
 • Mest kommenterat

Facebook

Följ Husvagn & Camping på Facebook

Tidningen för dig som har husvagn eller husbil

Prenumerera på Husvagn & Camping


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.

6 nr för endast 349kr - klicka här

Campingkatalogen

1483 camping- och ställplatser, vilken är din favorit?

Här hittar du 546 fristående campingplatser och 531 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 406 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!

Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.

Jämtland
 • Husvagn & Camping 2018-05

 • Husvagn & Camping 2018-04

 • Husvagn & Camping 2018-03

 • Husvagn & Camping 2018-02

 • Husvagn & Camping 2018-01

 • Husvagn & Camping 2017-12

 • Husvagn & Camping 2017-11