Rastplatser ska bli säkrare: ”Vi har blivit fullständigt nedringda”

Publicerad: 2017-05-18   Uppdaterad: 2023-04-18

Bilden visar inte någon av rastplatserna som omfattas av satsningen. Foto: Magnum Photo/Creative Commons En ny satsning från polisen och Trafikverket ska göra rastplatserna längs E6:an tryggare. Mer specifikt handlar det om nio rastplatser från södra Halland längs Västkusten och upp mot norska gränsen, skriver Kungsbacka-Posten. ”Vi har blivit fullständigt nedringda om att det varit...

Rastplatser ska bli säkrare:
Bilden visar inte någon av rastplatserna som omfattas av satsningen. Foto: Magnum Photo/Creative Commons

En ny satsning från polisen och Trafikverket ska göra rastplatserna längs E6:an tryggare. Mer specifikt handlar det om nio rastplatser från södra Halland längs Västkusten och upp mot norska gränsen, skriver Kungsbacka-Posten.

”Vi har blivit fullständigt nedringda om att det varit mycket bosättningar, alltså att folk bor på rastplatserna så att trafikanterna inte kan ta sin vila”, säger Jimmie Sjöberg, projektledare vid Trafikverket, till Sveriges Radio.

Nu är planen att se över städning och belysning och att polisen dessutom ska göra regelbundna kontroller på rastplatserna.

Polisen har bland annat märkt av hur tjuvar tagit sig in i förarhytten på husbilar för att komma över värdesaker när personer sovit i bilen.

Rulla till toppen