Camping nominerad till turismpris

Publicerad: 2013-09-25   Uppdaterad: 2023-04-18

Turistorganisationer i samtliga län har nominera varsinn kandidat till utmärkelsen Stora Turismpriset 2013. En av de tävlande är Hätteboda Vildmarkscamping i Urshult. Stiftelsen för kunskapsfrämjande inom turism, med Tillväxtverket som huvudman, delar i år ut Stora Turismpriset för 20:e året i rad. Turistchefen i landets samtliga län har erbjuds att delta i tävlingen genom att...

Turistorganisationer i samtliga län har nominera varsinn kandidat till utmärkelsen Stora Turismpriset 2013. En av de tävlande är Hätteboda Vildmarkscamping i Urshult.

Stiftelsen för kunskapsfrämjande inom turism, med Tillväxtverket som huvudman, delar i år ut Stora Turismpriset för 20:e året i rad. Turistchefen i landets samtliga län har erbjuds att delta i tävlingen genom att nominera en kandidat per län. Hur nomineringen ska gå till för att utse en kandidat har varje län själv fått bestämma själv.
– Stiftelsen gratulerar de nominerade kandidaterna till Stora Turismpriset 2013 och tackar turistorganisationerna i länen för arbetet med att utse kandidater. Respektive läns kandidat får en belöning på 10 000 kronor som ska användas till en kunskapsfrämjande insats, säger stiftelsens ordförande, landshövdingen i Gotlands län Cecilia Schelin Seidegård.

En av de nominerade kandidaterna är Hätteboda Vildmarkscamping i småländska Urshult. Ägarna, Per och Maj-Britt Larsson, utsågs tidigare i år till Årets Turistentreprenörer i Kronoberg 2013. och fick diplom och pris av landshövdingen Kristina Alsér.
– Vi har från och med i år beslutat att de som vinner vårt Turismpris i södra Småland också ska bli vår kandidat och nomineras till det nationella Turismpriset, säger Lena Stävmo, VD Destination Småland. På Hätteboda brukar de naturen utan att förbruka den, som vi skrev i motiveringen. Nu håller vi tummarna för att de ska gå vidare till finalen!

Juryns motivering:
De har skapat ett besöksmål som lyfter fram det unika med den småländska naturen samtidigt som man värnar om miljön genom att i största möjliga mån bara använda solenergi och handkraft. Omtanken om miljön avspeglar sig också i de aktiviteter man erbjuder. Man har en tydlig produkt och målgrupp som man medvetet bearbetar i sin marknadsföring. Man har stadigt ökat antal gästnätter för varje år och inte minst lockar man många utländska besökare. Årets turistentreprenörer i Kronobergs län brukar naturen utan att förbruka den.

 

Camping nominerad till turismpris
Per och Maj-Britt Larsson.

Stora Turismpriset delas ut på Turistgalan i Stockholm den 17 oktober. Syftet är atrt belöna föredömliga insatser i nytänkande, internationalisering, kvalitet och hållbarhet som har bidragit till att utveckla turismen i Sverige. Vinnaren får 100 000 kronor.

Årets kandidater:
Astrid Lindgrens Värld
Aurora Sky Station

Eriksberg Vilt & Natur

Folkhemsturen – ”Sweden the Middle Way”

Granö Beckasin

Hätteboda Vildmarkscamping

Mackmyra Svensk Whisky

Olssons Brygga

Romantic Sweden

Spritmuseum

STF Grövelsjön

Stiftelsen Läckö Slott

Storsjöyran

Foto: Cathrine Rydström

Rulla till toppen