Höga fuktvärden i husvagn / av Emser

 • 2 svar
Höga fuktvärden i husvagn
2017-02-06 kl 10:25

Jag funderar på att eventuellt köpa en Polar från 2000 som fukttestades i april förra året med flera punkter som hade 50-70% fukt vilket jag har förstått är väldigt mycket. Detta är inte åtgärdat så det måste i så fall göras omgående. Jag får köpa vagnen till ett mycket bra pris så jag känner att det kan vara värt att lägga ner en slant och tid på att åtgärda fukten. Men självklart inte hur mycket som helst.

Vagnen är i övrigt jättefin och luktfri. Jag har inte hittat några mjuka väggar i den men ska undersöka det mer noggrant.

Är det någon som har erfarenhet av så här höga fuktvärden och vet vad man gör åt det. Räcker det att täta den utvändigt och sedan se till att torka den med värme och avfuktare eller måste man riva upp väggar/golv och byta ut reglar m.m?

2017-02-23 kl 22:01

Det beror på tiden om du behöver byta reglar men en 17 år gammal vagn som inte haft regelbundet med fukttester och underhållet är det troligt att det får göras.För att torka upp behöver du öppna och bästa sättet är att strippa av alulisterna eftersom de ändå ska tätas om, testa med smal skruvmejsel i sprickor och skruvhålen för att se om träet fortfarande är friskt. Glänta på plåtarna så du kan rensa ut de gamla listerna om det behövs alternativ glänta mindre och klä över en plastkanal för att koppla till värmare så du kan torka ut, tar ett par veckor så det går inte att stå utomhus. Jag hade en Polar 445 -84 och i slutet av 90 talet fick jag göra den operation, reglarna var som kompost. Har även gjort det med en Adria men där räckte med att öppna och torka ut fast det tog lång tid. Är det reglar mitt på väggen vet jag inte hur man gör...

 • 2 svar

Nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Husvagn & Camping direkt i din inkorg!


Forum

Bildalbum

Senaste kommenterade användarbilderna

Första intryck

Senaste

Läs mer

 • Senaste
 • Mest läst
 • Mest kommenterat

Facebook

Följ Husvagn & Camping på Facebook

Tidningen för dig som har husvagn eller husbil

Prenumerera på Husvagn & Camping


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.

6 nr för endast 349kr - klicka här

Campingkatalogen

1491 camping- och ställplatser, vilken är din favorit?

Här hittar du 549 fristående campingplatser och 536 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 406 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!

Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.

Jämtland
 • Husvagn & Camping 2018-10

 • Husvagn & Camping 2018-09

 • Husvagn & Camping 2018-08

 • Husvagn & Camping 2018-07

 • Husvagn & Camping 2018-06

 • Husvagn & Camping 2018-05

 • Husvagn & Camping 2018-04

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmont.se.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842