Schampo/vax till KABE / av Henrik Seth

 • 5 svar
Schampo/vax till KABE
2019-05-21 kl 00:17

Hej

Vad rekommenderar ni för schampo till KABE? Jag har använt Sonax Glansschampo som är lösningsmedelsfritt och skonsamt. Men det kanske finns ännu bättre produkter?

Sedan undrar jag om plasten på framsidan (gasolkoffert) är täckt av gelcoat? Isåfall kan jag använda produkter som jag normalt använder till min båt istället för vanligt vax. Bla Menzerna Gelcoat premium protection som är en lackkonservering.

Med vänliga hälsningar
///Henrik Seth
KABE 560 Classic -14

2019-05-21 kl 20:56

Inte behöver du något speciellt schampo till en Kabevagn. Du kan använda ett vanligt PH-neutralt bilschampo som du använder när du tvättar bilen. Är vagnen väldigt skitig så kan du grunda med att spruta på lite Abnet först och sen låta det dra lite innan du sköljer av och sen tvättar som vanligt.

Kör en Skoda Octavia Scout 2,0 TDI DSG -2018
Drar en Hobby 545 KMF DL Edition -2018


Resan är målet!
2019-05-23 kl 11:22

Tack!
Sonax glansschampo verkar fungera bra och nu har jag kört gelcoatförseglingn på alla vita plastdetaljer. Skiner som bara den!

Mvh
///Henrik

2019-05-23 kl 17:05

Henrik Seth skrev:
Tack!
Sonax glansschampo verkar fungera bra och nu har jag kört gelcoatförseglingn på alla vita plastdetaljer. Skiner som bara den!

Mvh
///Henrik


Gelcoatförsegling på ABS plast som är lackerad för UV ljus eller som innehåller en komponent som t ex kimrök för att skydda mot UV ljus är nog lite överkurs.

https://sv.wikipedia.org/wiki/ABS-plast

Nackdelen om det är lackerat för at slippa det tidigare gula då ABS inte tål UV ljus utan blev gult (ser man på tidigare vagnar där gasolkoffertarna gulnat). Är att Gelcoatförsegling både slipar och rubbar för att förhöja glansen och det är nog bra på saltstänkta båtar där gelcoaten skyddar den glasfiberarmerade plasten men inte på en Husvagn där det mesta är ABS plast.

Men det finns även en del tillverkare som har glasfiberamerad plast med Gelcoat i för och akter så det kan vara läge att kolla "vilka" som har eller inte har.

2019-05-24 kl 09:33

Hej

Lackförseglingen är en enkomponents lösning utan silikon eller slipmedel. Ej heller innehåller den krita. Lättare att lägga på än traditionellt vax och håller längre. Har en stor flaska som jag köte till båten och som att räcka länge. Men det återsår att se hur länge och bra den fungerar på husvagnen.


Tack
///Henrik

 • 5 svar

Nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Husvagn & Camping direkt i din inkorg!


Forum

Detta innehåll är skapat av Husvagn & Campings medlemmar.

Bildalbum

Senaste kommenterade användarbilderna

Första intryck

Senaste

Läs mer

 • Senaste
 • Mest läst
 • Mest kommenterat

Facebook

Följ Husvagn & Camping på Facebook

Tidningen för dig som har husvagn eller husbil

Prenumerera på Husvagn & Camping


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.

6 nr för endast 349kr - klicka här

Campingkatalogen

1560 camping- och ställplatser, vilken är din favorit?

Här hittar du 566 fristående campingplatser och 617 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 377 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!

Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.

Jämtland
 • Husvagn & Camping 2019-09

 • Husvagn & Camping 2019-08

 • Husvagn & Camping 2019-07

 • Husvagn & Camping 2019-06

 • Husvagn & Camping 2019-05

 • Husvagn & Camping 2019-04

 • Husvagn & Camping 2019-03

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842