Hobby utökar i Jönköping – och satsar på solceller

Publicerad: 2017-03-22   Uppdaterad: 2023-04-18

När Hobby bygger till anläggningen i Jönköping är det nya solcellspaneler som ska stå för energin. ”Vi förbrukar en hel del el och det känns väldigt bra att vi nu delvis blir självförsörjande”, säger Mats Svensson, vd för Hobby Fritid, i ett pressmeddelande. Hobby Fritid märker precis som alla andra i branschen av att försäljningen...

När Hobby bygger till anläggningen i Jönköping är det nya solcellspaneler som ska stå för energin.

”Vi förbrukar en hel del el och det känns väldigt bra att vi nu delvis blir självförsörjande”, säger Mats Svensson, vd för Hobby Fritid, i ett pressmeddelande.

Hobby Fritid märker precis som alla andra i branschen av att försäljningen av husvagnar och husbilar skjuter i höjden. Anläggningen i Jönköping ska byggas ut med 900 kvadratmeter, en investering på sju miljoner kronor. På taket ska solcellspaneler monteras och solenergin omvandlas till elektricitet.

Hobby Fritid är en av de största återförsäljarna i Sverige och generalagent för italienska husbilen Elnagh.

Drygt 10.000 svenska villaägare har hakat på trenden med solceller, enligt uppgifter från Energimyndigheten, som betalade ut nästan 140 miljoner kronor i stöd för solcellsinstallationer förra året. Anläggningarna är inte bara populära i södra Sverige – i Jämtland har myndigheten betalat ut mer i bidrag per invånare än i Blekinge.

Solceller var också den enskilt största energitypen som adderades till energiproduktionen under 2016 i USA.

Rulla till toppen