Tömma allt vatten / av mange76

 • 4 svar
Tömma allt vatten
2018-09-25 kl 10:34

Nu börjar kylan göra sig påmind och jag måste se till att vagnen är tom på vatten.

Har hört att det fungerar att sätta en fylld ballong över blandarna i köket och toaletten. Ja en i taget då såklart. Det skulle innebära att vattnet borde hamna i både färskvattentanken och ut i avloppet. Luften tar väl båda vägarna förutsatt att trycket blir tillräckligt? Men räcker det med en ballong? Vet inte om det blir så hårt tryck av en ballong?

Finns ju andra sätt. En kompressor eller en sån där pump man har till att blåsa upp luftmadrasser tex. Problemet är väl bara att få i den luften genom blandarna, blir ju inte helt lätt att täta mellan munstycke och blandare?

Sen är det spolbehållaren. Det finns ett glasrör som man vänder uppåner. Men blir det tillräckligt tomt? Allt är ju liksom interagrerat med toastolen och det finns inget naturligt ställe att blåsa på.

Sist har man varmvattenberedaren. Den kan man förvisso tömma någorlunda med två kranar undertill, men det kanske ligger kvar vatten i ledningen fram till beredaren?

2018-09-25 kl 15:35

Om det ligger lite vatten kvar gör väl inget. Problemet är väl om det är så mycket att det spränger ledningen när det expanderar som följd av att det fryser. Ligger det lite kvar i botten på tankarna torde det kanske inte åsamka någon skada.

2018-09-25 kl 18:16

Lite vatten i botten gör sällan något. Dessutom är förbindelserna mellan tankar, kranar och liknande ofta slangar. De är lite flexibla, så under förutsättning att de inte är fulla klarar de lite is.

Jag råkade ut för en kran som stod upplyft. Den är av hård plast, och i nederkanten blev det lite vatten kvar, när den inte lutade ner i vasken. Det räckte för att spräcka kranen. Så man ska inte ha vatten på fel ställe...

Jag bytte dock inte den. Det räckte med en slangklämma runt kranen, så var det tätt igen.

2018-09-25 kl 20:02

Provade ballongtricket. Inget hände. Ingen luft verkade tryckas in igenom blandarna. Kanske blir för lågt tryck?

Tömde iaf spoltanken och det rann ut lite vatten. Det kom inget vatten när jag försökte spola toaletten, får anta att det är tomt nog.

 • 4 svar

Nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Husvagn & Camping direkt i din inkorg!


Forum

Detta innehåll är skapat av Husvagn & Campings medlemmar.

Bildalbum

Senaste kommenterade användarbilderna

Första intryck

Senaste

Läs mer

 • Senaste
 • Mest läst
 • Mest kommenterat

Facebook

Följ Husvagn & Camping på Facebook

Tidningen för dig som har husvagn eller husbil

Prenumerera på Husvagn & Camping


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.

6 nr för endast 349kr - klicka här

Campingkatalogen

1537 camping- och ställplatser, vilken är din favorit?

Här hittar du 563 fristående campingplatser och 597 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 377 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!

Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.

Jämtland
 • Husvagn & Camping 2019-07

 • Husvagn & Camping 2019-06

 • Husvagn & Camping 2019-05

 • Husvagn & Camping 2019-04

 • Husvagn & Camping 2019-03

 • Husvagn & Camping 2019-02

 • Husvagn & Camping 2019-01

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmont.se.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842