Trött på Adria! / av Hedan

 • 10 svar
Trött på Adria!
2020-07-01 kl 11:55

Vi har en Adria 573PT Modellår 2018. Förra året var den inne för att slangen gått sönder under det ned/uppfällbara handfatet. Då hade vi fortfarande garanti på vagnen och den lämnades således in på Engströms i Uppsala. Jag meddelade Engströms om att det borde finnas en slang som tål brytningen bättre än den som sitter original.

Nu har samma fel uppkommit igen på exakt samma ställe som den gick av förra gången. Engströms verkar ha fortsatt använda likadan slang som den som sitter som original. Jag tänker mig att det måste finnas många med samma problem? Adria har ju haft dom här handfaten tämligen länge. Varför monterar dom likadan slang igen?

Verkar inte helt lätt att byta själv heller då man måste riva ner WC för att komma åt att byta.

2020-07-01 kl 21:13

Min kompis, som köpte ny Adria förra året, var inte heller så glad i uppsynen när vattnet började läcka ut under sängarna. Inte samma ställe som din läcka, men samma fabrikat.

Jag har också haft vattenläckor i min Tabbert, men den var då tio år gammal. Visade sig vara en mutter till en magnetventil för toalettspolningen som kuggat över. Kanske på grund av frost? Vet inte om förre ägaren inte tömt vattnet tillräckligt väl.

2020-07-02 kl 06:27

Jag fick en annorlunda dusch i vår förra vagn, en Hobby 560 KMFE. Använde bara duschen till att tvätta barnens fötter. Men denna gången blev jag duschad istället. Vattnet kom från takspottarna istället för duschhandtaget. Anslutningen på kranen i taket hade spruckit och trillat av. Hela toataket är ett plaststycke så det blev inga skador, lätt att fixa men ändå störigt.
Vagnen var då 10 år gammal.

2020-07-02 kl 09:02

Med tanke på att du haft vagnen inne för samma fel för ett år sedan torde du kunna hävda reklamationsrätt även om garantin gått ut. Det är ju du som skall kunna bevisa att felet är ett ursprungligt fel och det torde förra reparationen kunna utgöra. Värt at ta en fight vidare genom ARN om det skulle va problem.

LMC 520/580 hte -06 som dras av en Ford Kuga 2.0 TDCI -14
2020-07-02 kl 20:11

Ska ställa ned vagnen till verkstaden på måndag. Det här är ju ett problem som alla Adria ägare måste råkat ut för om man använder wc och handfat. Som barnfamilj kan jag inte tänka mig att vi är ensamma om att använda den så. Nästa vagn om det nu blir någon ny så är fast handfat ett av våra krav. Känns som en mjukare och följsammare slang är lösningen på problemet. Blir kul och se vad dom monterar denna gången.

2020-07-03 kl 06:31

2018 var jag nära på att beställa en Adria Alpina på mässan. Men jag störde mig på det infällbara handfatet. När jag stod och dividerade med frugan så kom en kille in och kollade i badrummet. Han vände sig om till sin fru som var på väg in i vagnen och sa, du kan gå ut igen det är samma skitsystem med handfatet i denna vagnen. Nyfiken som jag är så frågade jag vad han menade. Då berätta han att de hade en Adria med samma problem som du Hedan. Så du är nog inte direkt ensam om det.

2020-07-03 kl 10:27

Jag har haft en Tabbert med uppfällbart handfat. Men den hade ingen slang till avloppet, utan det pluggades in/kopplades ur automatiskt när man fällde ner eller upp handfatet.
Kranen satt i den fasta delen, så den slangen påverkades inte.

2020-07-04 kl 08:16

Det var rätt smart faktiskt, någon som tänkte till lite. Idag tänker de också till. Fast mest energi läggs på att tänka ut hur de skall få saker att gå sönder utan att det är för uppenbart för slutkunden varför det gick sönder.

2020-07-04 kl 13:40

Adria borde ju kommit ut med någon ersättningsslang för länge sen som klarar av brytningen som blir när man fäller ned/upp handfatet. Eftersom nästan alla deras vagnar har den lösningen.

2020-07-04 kl 16:45

Nej, man tänker idag bara på hur det ska bli så billigt som möjligt att producera. Att det då fortare går sönder är en vanlig bieffekt, men inte det man främst är ute efter. Däremot görs livscykelanalyser på saker som tillverkas i sådana antal att det är motiverat, för att vara någorlunda säker på att grejorna inte går sönder inom garantitiden.

 • 10 svar

Nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Husvagn & Camping direkt i din inkorg!


Forum

Detta innehåll är skapat av Husvagn & Campings medlemmar.

Bildalbum

Senaste kommenterade användarbilderna

Första intryck

Senaste

Läs mer

 • Senaste
 • Mest läst
 • Mest kommenterat

Facebook

Följ Husvagn & Camping på Facebook

Tidningen för dig som har husvagn eller husbil

Prenumerera på Husvagn & Camping


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.

6 nr för endast 349kr - klicka här

Campingkatalogen

1679 camping- och ställplatser, vilken är din favorit?

Här hittar du 610 fristående campingplatser och 739 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 330 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!

Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.

Jämtland
 • Husvagn & Camping 2021-08

 • Husvagn & Camping Nr 7 2021

 • Husvagn & Camping 2021-06

 • Husvagn & Camping 2021-05

 • Campingkatalogen 2021

 • Husvagn & Camping 2021-04

 • Husvagn & Camping 2021-03

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206