Truma värme / av mysan

 • 2 svar
Truma värme
2022-05-02 kl 14:39

Hej,
Vi har en vagn från 2020 som vi har varit ute med under två helger nu och får inte riktigt kläm på värmen. Första helgen hade vi el och det finns så många val att göra. Dels är det en "ratt vid dörren där man både kan välja typ 500/1000/2000w samt 1-9. Där förstår jag att jag styr hur varm jag vill ha. Sen på själva värmaren har jag en ratt där jag kan välja typ Manuellt eller Automatiskt och fläkteffekt. Den här behöver alltid vara på? Spelar det någon roll om man har A eller M? Funkar den även på sommaren och det är varmt ute för att få lite cirkulation?
Sen finns det den som hör till gasolen, körde den i helgen när vi inte hade tillgång till el men upplevde det som att den stängde av sig (den tysnade och det blev kallare), vi har full gasoltank och nytt batteri. Vi vågade aldrig köra igång fläkten för var rädda att den skulle dra ur batterier men det resulterade i en bastu bak och kallt där fram....
Långt inlägg men vill väldigt gärna ta emot lite grymma tips hur man hanterar den här värmen bäst :)

2022-05-04 kl 10:04

Inställningen 500 / 1000 / 2000 W är hur hög eleffekt ni vill använda. Det beror på säkringen för uttaget ni är kopplade till och om annat också ska köras samtidigt. En kaffebryggare, exempelvis.

1-9 är hur varmt det ska bli i vagnen, på en skala från "svalare" till "varmare".

Fläkten kan man köra på en fast hastighet (M) eller på automatik (A). Med fast hastighet blåser det alltid lika mycket. Då kan det dra kallt om fötterna när pannan är från och inte bli varmt nog när den är igång.
På automatik ökar fläkten farten när pannan går och saktar in när den svalnar.

Har du inte fläkten igång stannar pannan strax när du kör på gasol, för den blir för varm. Värmen försvinner inte från pannan fort nog om inte fläkten går. Dessutom blir klimatet i vagnen eländigt, som du redan upptäckt. Batteriet håller ett tag ändå. Kör på automatik med fläkten, så går den inte i onödan.

 • 2 svar

Nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Husvagn & Camping direkt i din inkorg!


Forum

Detta innehåll är skapat av Husvagn & Campings medlemmar.

Bildalbum

Senaste kommenterade användarbilderna

Första intryck

Senaste

Läs mer

 • Senaste
 • Mest läst
 • Mest kommenterat

Facebook

Följ Husvagn & Camping på Facebook

Tidningen för dig som har husvagn eller husbil

Prenumerera på Husvagn & Camping


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.

6 nr för endast 349kr - klicka här

Campingkatalogen

1710 camping- och ställplatser, vilken är din favorit?

Här hittar du 640 fristående campingplatser och 767 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 303 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!

Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.

Jämtland
 • Husvagn & Camping 2022-07

 • Husvagn & Camping 2022-06

 • Husvagn & Camping 2022-05

 • Campingkatalogen 2022

 • Husvagn & Camping 2022-04

 • Husvagn & Camping 2022-03

 • Husvagn & Camping 2022-02

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206