Resa i Finland / av mog

 • 6 svar
Resa i Finland
2006-04-17 kl 20:07

Hej. Undrar om lite tips på fian ställen man måste besöka i Finland, vi har tänkt tillbringa ca. 3 veckor där med vår husvagn. Vill gärna fricampa, är det tillåtet? Tips på ställen? Kan man göra som i sverige använda vägverkets rastplatser?
Tacksamma

2006-04-26 kl 22:17

Jag är från Finland. Jag rekommenderar östra Finland som är mycket vackert med massor med sjöar och fin natur. På orten som heter MIKKELI finns t.ex. ett fint sommarland för barnen och ett mycket naturtroget vaxkabinett av världens kändisar. Ort som heter JYVÄSKYLÄ i mitten av Finland är vackert också. I östra Finland är det en mycket stor sjö som heter Pielinen och på västra stranden av den finns ett ställe som heter KOLI (högt berg med utsikt över sjön). På norra sidan av Pielinen en ort som heter NURMES med en gammal Karelsk by- sevärdhet. Norr om Nurmes ett ställe som heter VUOKATTI (fin natur och stora indottsanläggningar). Vidare till västra kusten till ULEÅBORG =OULU, som är norra Finlands centrum med bl.a. sandstränder vid havet, badhotel, ?Vetenskaps?land typ som Tom tits i Södertälje och ett museiområde som heter Turkansaari där visas ?tjärmils? kultur och -tider. Utanför Oulu är det en stor ö i bottenviken som heter Hailuoto, där finns en camping med utsikt till öppna havet. Därifrån är det bara 13 mil till Haparanda, så kan man sedan resa i norra Sverige som man vill.

2006-04-26 kl 22:37

Tips! Boka båtbiljetter till Finland i god tid (dvs nu). Det billigaste sättet att ta sig över är med Sea Winds dagbåt till Åbo. Med caravanklubbens medlemskap får man ca. 300-400 kr:s rabatt på båtresan. Med CC medlemskapet får man också finska SFC:s rabatter på deras campingar. Man kan frikampa var man vill på rastplatser osv. Likadana allemansrätt som i Sverige. Gasflaskor i Finland är med annan typ av munstycke, går bra att byta. I matvaror står all tekst på svenska också, så man vet alltid vad man äter. Prisnivån ungefär som i Sverige. Finländskar vill inte gärna prata svenska men de förstår ganska bra svenska, om man bara pratar lllååånnngggsssaaaammmttt.

2006-05-17 kl 22:06

Hej!Jag är ochså från Finland. Bor i utanför Jakobstad i Österbotten. Ett tips är att ta Finn- Link från Kapellskär till Nådendal , det går snabbare änn sea wind och så ingår mat.

2006-05-26 kl 19:17

Hej igen! Här är ett tips till om någon skall besöka Österbotten i Finland i sommar. www.powerpark.fi kolla in sidan den finns på svenska...

2006-06-14 kl 21:54

(sätter mitt svar här i din andra post med)

Är ni inte helt vana med skärgård(och även fast ni är det) så är "Skärgårdens Ringväg" definitivt något att satsa på. Perfekt om ni kommer med färjan till Åbo.

Det är en sträcka som vissa tar på 1-2 dagar, men man bör nog absolut spendera mer tid på den sträckan.

Plus är att nästan alla är svenskspråkiga i Åbo skärgård.

H.
Finländaren :)

 • 6 svar

Nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Husvagn & Camping direkt i din inkorg!


Forum

Detta innehåll är skapat av Husvagn & Campings medlemmar.

Bildalbum

Senaste kommenterade användarbilderna

Första intryck

Senaste

Läs mer

 • Senaste
 • Mest läst
 • Mest kommenterat

Facebook

Följ Husvagn & Camping på Facebook

Tidningen för dig som har husvagn eller husbil

Prenumerera på Husvagn & Camping


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.

6 nr för endast 349kr - klicka här

Campingkatalogen

1627 camping- och ställplatser, vilken är din favorit?

Här hittar du 604 fristående campingplatser och 698 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 325 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!

Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.

Jämtland
 • Husvagn & Camping 2021-03

 • Husvagn & Camping 2021-02

 • Husvagn & Camping 2021-01

 • Husvagn & Camping Nr 12 2020

 • Husvagn & Camping 2020-11

 • Husvagn & Camping 2020-89

 • Husvagn & Camping 2020 -10

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206