• 4 svar
Hundar
2006-05-02 kl 22:04

Ni som har hundar med er i husvagnen. Hur tycker ni att det funkar. Själv har jag en Cavalier king charleshane på 2 år vid namn Nalle. Han har varit med sen han var 12 veckor och han sköter sig exemplariskt. Även om det kommer andra hundar så skäller han inte. Han brukar ligga utanför vagnen o spana in hundbrudar.

2006-05-04 kl 15:19

Lyckliga du, Lalle!

Vår "tonåriga" westie sköter sig inte alls exemplasiskt...
Han tokskäller på hundar som går förbi (i alla fall första 15 gångerna dom går förbi), dessutom gör han "utfall" i linan, inte för att han är arg, men han vill leka med alla....

Om det går förbi barn kämpar han oxå för att komma fram till dom, han är helt tokig i barn.

Dessutom skäller han som fort han blir lämnad ensam i vagnen.

Svårare än vad vi trodde att ha hund med på campingsemester, känns som om vi har mycket jobb framför oss denna säsongen...

Nån som har bra tips på hur man får bukt med dessa olater?

2006-05-05 kl 12:45

Vår lilla finska lapphund har också olaten att skälla på andra hundar. I alla fall tills hon fått hälsa. Hennes skällande grundar sig i att hon vill hälsa och leka med allt som går på fyra ben, två också för den delen. Men dom skäller hon inte på för det är väl ingen idé eftersom dom ändå inte förstår språket.

Känns lite jobbigt eftersom den gamla damen av samma ras aldrig skällt utan bara legat och tittat.
Hur som helst så har vi blivit rekommenderade att använda en duschflaska när hon skäller. Detta för att skapa en obehagskänsla i samband med skällandet.
Vi duschar henne med sluten stråle direkt, tagen på bar gärning är det som gäller.
Idag räcker det med att vi visar eller ställer flasken i hennes närhet för att hon ska vara tyst.
Ganska kul faktiskt när man ser att hon är på gång och börjar ladda upp och man tilltalar henne och visar flaskar och hon då sätter sig och bara tittar. Bara vetskapen om att, skäller jag nu så kommer den där otäcka vattenstrålen så det är nog bäst att vara tyst.
När vi är ute och går byter vi ut duschflaskan mot en mindre flaska med pip(typ Desivon eller barnolja), som ger en sluten vattenstråle när man trycker på den. Det fina är att man kan ha flaskan i ena hand för att snabbt som blixten spruta när hunden laddar för att skälla.
Tekniken kan var värd att prova.
Det funkar inte på alla hundar, för vi har bekanta där deras hund i stället för obehag uppfattar vattnet som en lek istället. Visserligen distraheras han just då och glömmer att skälla men nästa gång när man inte är med så är det full rulle eftersom han inte förknippar skällandet med något obehagligt.

I övrigt funkar det jättebra att resa med hund. Våra är med över allt och trivs med det.

2006-05-05 kl 13:08

Bra tips med vattenflaskan, vår vovve är inte så förtjust i vatten, så det kanske skulle kunna funka på honom. Måste provas!

Annars används vattenflaskan på katterna när dom pysslar med bus...har alltid fungerat, men på vårt nya lilla stjärnskott fungerar det inte alls - hon älskar vatten!! Hmm...vad hittar man på då??

 • 4 svar

Nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Husvagn & Camping direkt i din inkorg!


Forum

Detta innehåll är skapat av Husvagn & Campings medlemmar.

Bildalbum

Senaste kommenterade användarbilderna

Första intryck

Senaste

Läs mer

 • Senaste
 • Mest läst
 • Mest kommenterat

Facebook

Följ Husvagn & Camping på Facebook

Tidningen för dig som har husvagn eller husbil

Prenumerera på Husvagn & Camping


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.

6 nr för endast 349kr - klicka här

Campingkatalogen

1627 camping- och ställplatser, vilken är din favorit?

Här hittar du 604 fristående campingplatser och 698 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 325 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!

Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.

Jämtland
 • Husvagn & Camping 2021-03

 • Husvagn & Camping 2021-02

 • Husvagn & Camping 2021-01

 • Husvagn & Camping Nr 12 2020

 • Husvagn & Camping 2020-11

 • Husvagn & Camping 2020-89

 • Husvagn & Camping 2020 -10

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206