Nya trenden: Skippa båten – nu är det husvagn eller husbil som gäller

Publicerad: 2017-02-21   Uppdaterad: 2023-04-18

Årets upplaga av Caravan Stockholm blev välbesökt och de totalt 10.400 besökarna kunde kolla in årets nyheter. Att det just nu råder högtryck i campingbranschen bevisas också av att försäljningen av både husbilar och husvagnar ökar snabbt. Unni Åström är vd på First Camp. En annan spaning är att antalet campinganläggningar har ökat, och bredden...

Årets upplaga av Caravan Stockholm blev välbesökt och de totalt 10.400 besökarna kunde kolla in årets nyheter. Att det just nu råder högtryck i campingbranschen bevisas också av att försäljningen av både husbilar och husvagnar ökar snabbt.

Nya trenden: Skippa båten – nu är det husvagn eller husbil som gäller
Unni Åström är vd på First Camp.

En annan spaning är att antalet campinganläggningar har ökat, och bredden är tydlig: det finns både budgetalternativ och lyxigare campingplatser med högre komfort.

”Det märks inte minst på alla de som väljer att köpa husbil att semestra i. Nu kommer 40- och 50-talisterna stort. De som har tid och pengar att spendera, energi, hälsa och som sålt segelbåten och nu vill förlänga semestersäsongen”, säger Unni Åström, vd på First Camp, till Besöksliv.

Enligt henne passar en campingsemester bra för alla som vill semestra bekvämt och flexibelt – det är enkelt att kombinera med vandringar, paddling eller cykling.

Att husvagns- och husbilsköparna väljer att sälja båten är en trend, enligt henne, som beror på att camparna vill sprida ut semestern mer över året och inte bara vill koncentrera sina semesterveckor till högsommaren.

Rulla till toppen