• 4 svar
Nybörjare
2022-06-19 kl 08:42

Hej därute!
Har övertagit en gammal husvagn (Cabby 530 TL 1984) efter min syster. Efter premiärturen förra sommaren har det mesta slutat fungera.
Laddaren började ge ljud ifrån sig, lampor slutade fungera och vattenpumpen dog. Trodde då att laddaren var slut och bytte den till en C-tek. Den startar inte alls och Mode-knappen aktiveras ej.
Har aldrig haft husvagn så detta är en helt ny, men mycket trevlig värld för mig. Känner mig bara mycket frustrerad och oteknisk.
Har inte ens koll på hur värmen fungerar (vattenburen…
När ni slutat skratta tar jag med glädje emot tips och tankar om vad som kan ha hänt, då min syster med familj aldrig haft några problem med vagnen under alla år.

2022-06-21 kl 15:53

Hej !

Är långt i från en duktig problem lösare, men vagnen är gammal, vilken status har batteriet ä det jag tänker först på

2022-06-23 kl 07:26

Gjorde själv ett liknande övertagande för en del år sedan, alltså av en äldre vagn som inte var i toppskick.
Lämnade in den på husvagnsverkstad för en ordentlig översyn och gick påpekat/åtgärdat en del brister, som var "normala" för en vagn med en del år på nacken. Sedan har det blivit en hel del trevligt eget pyssel efter det, typ ny belysning radio och högtalare, ny dynklädsel o s v. Ett gott råd är alltså att satsa på en service/genomgång på verkstad.

2022-06-28 kl 17:10

Eftersom din c-tec inte ens startar verkar det inte finnas 230V fram till uttaget den sitter i. Jag utgår från att du kopplat 230V till vagnen och att det finns ström fram till vagnen från detta yttre uttag. Det brukar finnas en huvudströmbrytare i husvagnen. Har du slagit på den? Är ju annars ett vanligt nybörjarfel att missa. Då fungerar ingenting. På min gamla Cabby 440 satt denna strömbrytare som en vippströmbrytare på sidan av en soffa, alltså väldigt lätt att komma åt av misstag...

Om det fortfarande inte finns ström i vagnen så skulle jag kolla säkringarna. Eftersom allt dog samtidigt bör felet bero på något av detta, tycker jag.

 • 4 svar

Nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Husvagn & Camping direkt i din inkorg!


Forum

Detta innehåll är skapat av Husvagn & Campings medlemmar.

Bildalbum

Senaste kommenterade användarbilderna

Första intryck

Senaste

Läs mer

 • Senaste
 • Mest läst
 • Mest kommenterat

Facebook

Följ Husvagn & Camping på Facebook

Tidningen för dig som har husvagn eller husbil

Prenumerera på Husvagn & Camping


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.

6 nr för endast 349kr - klicka här

Campingkatalogen

1711 camping- och ställplatser, vilken är din favorit?

Här hittar du 638 fristående campingplatser och 770 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 303 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!

Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.

Jämtland
 • Husvagn & Camping 2023-03

 • Husvagn & Camping 2023-02

 • Husvagn & Camping 2023-01

 • Husvagn & Camping 2022-12

 • Husvagn & Camping 2022-11

 • Husvagn & Camping 2022-10

 • Husvagn & Camping 2022-09

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206