Det har nog aldrig förekommit en sajt på nätet där alla användare är helt överens. Det kommer alltid finnas åsikter som går isär och det är det som ger bränsle till debatten. Men det är samtidigt alltid väldigt viktigt att man som användare respekterar sina medmänniskor som också skriver på sidan. Vissa av våra regler är självklara, andra är satta för att de hjälper oss forma sajten som vi vill ha den. På den här sidan finns de allihop så att du aldrig ska behöva känna dig osäker på vad som gäller.

Du är själv ansvarig för det du skriver eller laddar upp i forumet och du måste följa våra regler och villkor. Husvagn & Camping och Egmont Tidskrifter förhandsgranskar inte inlägg eller bilder och de omfattas inte av det utgivaransvar som gäller på webbplatsens övriga delar. 

1. Allmänna regler

Husvagn & camping stödjer tanken på en öppen debatt, och alla åsikter är tillåtna - så länge de inte kan betraktas som kränkande och/eller stötande för enskilda personer. Yttrandefriheten är något vi håller högt, men detta innebär naturligtvis inte att det är fritt fram att skriva vad som helst.

1.1. Svensk lag

Vi tillåter inte inlägg som bryter mot eller uppmanar till brott mot svensk lagstiftning.

1.2. Inga personangrepp

Alla kan inte vara kompisar, men om ni vill göra upp - gör det utanför våra diskussionsforum. Vi tolererar inga personangrepp och definitivt inga hotelser - oavsett om de är allvarligt menade eller ej.

1.3. Varning om personuppgiftsskydd

Kom ihåg att en webbplats som husvagnochcamping.se i dagsläget sannolikt inte åtnjuter samma grundlagsskydd som tidningar, radio och TV har via tryckfrihetsförordningen. Polis kan alltså i vissa fall kräva att få ta del av användaruppgifter om man misstänker brott. Detta kan gälla till exempel spridande av piratkopior, stöldgods och/eller anstiftan till brott. Vid grövre brott som allvarliga hot och djupt kränkande påhopp kommer vi aktivt att kontakta Polismyndighet och överlämna information om det som skett.

1.4. Illegala substanser

Vi tillåter under inga som helst omständigheter diskussioner relaterade till droger eller narkotika, hur laglig den aktuella substansen än må vara. Detta förbud omfattar effekter, legalisering, odlingsförsök, jämförelser med lagliga alternativ och allt annat vad gäller stimulantia och uppiggande preparat. Inget drogtrams i vårt forum, helt enkelt.

1.5. Övrigt

Reglerna kan när som helst ändras och det är ditt eget ansvar att hålla dig uppdaterad om dem. Är ändringen av betydande karaktär kommer medlemmarna på sajten att meddelas om detta. Genom att logga in på husvagnochcamping.se godkänner du dessa regler och binder dig vid att följa dem under din varaktighet på sajten. Vid regelbrott kan rättigheter så som exempelvis möjligheten att ha profilfoto tas bort. Medlemmen kan också avstängas utan förvarning. Husvagn & Camping kommer aldrig att lämna ut eller sälja personuppgifter eller e-postadresser till tredje part utan medlemmens utryckliga godkännande.

2. Regler gällande bilder

Alla medlemmar har möjlighet att lägga upp ett presentationsfotografi för sin profil samt en forumavatar. De bilder som läggs upp får inte på något sätt vara störande eller stötande och detta inkluderar nakenhet och pornografi. Formet måste vara PNG, JPEG eller GIF. Notera att det är ett brott mot lagen om upphovsrätt att lägga in bilder som du inte har upphovsmannens tillstånd att använda. Genom att skicka in bilder garanterar du att du har upphovsrätt till materialet eller tillåtelse att använda det. Animerade GIF-bilder är tillåtna så länge inte de inte är onödigt distraherande eller irriterande. Webbplatsens administratörer kan utan förvarning radera bilder de anser inte passar på sajten.

2.1. Profilfotografi

Fotografiet ska vara ett väl synligt och tydligt fotografi som givetvis avbildar medlemmen själv. Hela huvudet skall synas. Fotografiets dimensioner får inte överstiga 640x640 pixlar och inte vara större än 128 kB. Fotografiet måste godkännas av Husvagn & Camping innan det visas och redaktionen kan underkänna ett fotografi utan motivering om de anser det bryta mot Husvagn & Campings regler eller anser att det inte passar in på sajten. Är du under 18 år ska du informera dina föräldrar om att alla kan se fotografiet på Husvagn & Campings webbplats och få deras tillåtelse innan du lägger upp det. Genom att lägga upp ett fotografi på dig själv godkänner du att bilden visas på Husvagn & Campings webbplats och tillhörande sajter. Fotografiet kan självklart tas bort om du inte längre vill att det ska synas.

2.2. Forumavatar

Avataren behöver inte föreställa medlemmen men får inte vara störande eller stötande. Avataren får inte heller bestå av eller likna Husvagn & Campings logotyp. Dimensionerna får inte överstiga 65x65 pixlar och inte vara större än 32 kB. Formatet måste vara PNG, JPEG eller GIF.

 

3. Forumets regler

Forumet är en plats med enormt mycket text skriven av våra besökare och därför råder specifika regler i forumet utöver de som står ovan.

3.1. Tänk till innan du skriver

Diskussionsforum är väldigt aktiva och chansen är stor att din fråga redan har besvarats en eller flera gånger. Kolla igenom de gamla inläggen och använd sökmotorn innan du skriver ett nytt inlägg. Skriver du för att be om hjälp bör du delge så mycket information om problemet som möjligt.

3.2. Spamma inte

Vi ser allvarligt på spam, det vill säga alla typer av skräpinlägg. Som spam räknar vi upprepade meddelanden i ett och samma ämne (t ex länkar till andra sidor eller otillbörlig reklam), meningslösa eller off topic-inlägg som skrivs för att irritera eller förstöra för andra, eller olika "rekordförsök" som går ut på att skriva så många inlägg som möjligt i en diskussion.

3.3. Moderatorerna har sista ordet

Husvagn & Campings moderatorer har rättighet att utan förvarning radera inlägg (fastän det i sig inte bryter mot någon direkt regel) eller ta bort användare då de anser att det är befogat. Moderatorernas beslut är inte möjliga att överklaga. 

3.4. Ett konto per person

Vi tillåter bara ett konto per person. Om någon upptäcks med mer än ett konto så kommer bara det senast skapade att behållas. Vill du ändra namnet på ditt konto tar du kontakt med en forummoderator eller admin. Vi kan dock inte garantera att namnbytet kan genomföras.

3.5. Håll dig till ämnet

Gör ditt bästa för att beskriva ditt inlägg så korrekt som möjligt i ämnesfältet (rubriken), inget är så irriterande som att leta igenom 100 trådar där inte en enda handlar om det som rubriken säger. När det gäller releaser av nya datorspel/program så tar vi oss rätten att radera de inlägg som kan uppfattas som warez-anknytna.

3.6.Forumspecifika regler

I vissa av våra forum gäller ytterligare lokala regler förutom de som är beskrivna här. Dessa omnämns i så fall i klistrade eller viktigt meddelande-trådar och finns alltså överst i respektive forum.

3.7. Övrigt

I allt väsentlighet gäller annars samma regler som i samhället i stort. Kritisera gärna det som sägs, skrivs och görs av oss och andra; men kritisera i så fall de åsikter någon har, inte personerna som torgför dem. Om alla följer dessa regler blir det trevligare för oss alla. Den som bryter mot reglerna, blir i första hand varnad, i andra hand tas användaren bort ur Husvagn & Campings användardatabas. I tredje hand, om det gäller grova förseelser (som t ex att spamma ett forum med uppsåt att förstöra för Husvagn & Camping eller andra) tar vi kontakt med Internetleverantören varifrån inläggen gjorts. Alla inlägg sparas med både ip-nummer och tidpunkt, vilket gör det relativt enkelt för en ISP att spåra personen i fråga.

Nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Husvagn & Camping direkt i din inkorg!


Första intryck

Senaste

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Facebook

Följ Husvagn & Camping på Facebook

Tidningen för dig som har husvagn eller husbil

Prenumerera på Husvagn & Camping


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.

6 nr för endast 349kr - klicka här

Campingkatalogen

1711 camping- och ställplatser, vilken är din favorit?

Här hittar du 638 fristående campingplatser och 770 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 303 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!

Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.

Jämtland
  • Husvagn & Camping 2023-04

  • Husvagn & Camping 2023-03

  • Husvagn & Camping 2023-02

  • Husvagn & Camping 2023-01

  • Husvagn & Camping 2022-12

  • Husvagn & Camping 2022-11

  • Husvagn & Camping 2022-10

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206