Inte utan min app!

Publicerad: 2019-09-16   Uppdaterad: 2023-04-18

Numera finns det appar till i stort sett allting. Vissa är rent nonsens medan andra kan vara nog så praktiska att ha med på resan.

Inte utan min app!
Den som sovit i nedförsbacke vet att det inte är en höjdare. Med denna app kan du väga in vagnen och därmed sova i vågrät vinkel.

Visst klarar du dig utan att använda en endaste app i din mobil, men när nu finesserna finns är det dumt att inte utnyttja dem.

Under de senaste åren har utbudet av appar formligen exploderat och det finns både bra och dåliga exempel. En praktisk app är swish. Stannar du till på en loppis eller vid ett jordgubbsstånd utmed vägen har du kanske inte kontanter och att betala med kort kan man i de flesta fall glömma. Däremot verkar de flesta små näringsidkare ha swish och då är saken löst.

Kartboken är trevlig men blir med tiden omodern, likaså blir kartor i en gps snabbt omoderna. Appar som Google Maps och liknande hålls dagsaktuella och kan spara tid genom att varna för köer och vägbyggen.

Skulle du behöva parkera i storstan kan du få leta länge, men exempelvis Göteborgs Stad har en app där du ser var det finns lediga parkeringar just där och då.

Inte utan min app!
Hävdar din man att han inte snarkar? Har ni humor i förhållandet kan du mäta snarkljudet. Restips eller senaste nytt? Ladda ner Husvagn & Campings app och få tips och nyheter i din mobil.

Letar du toalett? Japp – det finns appar för det också, liksom för identifiering av fåglar, svampar och vilda växter.

Sitter du med en meny på en finsk restaurang och undrar vad du får om du beställer en Naudanlihaa ja sipulia? Biff med lök svarar översättningsappen. Med andra ord, en bra-att-ha-grej. 

Vill du ha tips på resmål öppnar du bara Husvagn & Campings egen app och läser något av de senaste numren. Vad du behöver för appar väljer du själv och som du märker är utbudet inte bara stort, utan riktigt stort.


VAD ÄR EGENTLIGEN EN APP?


App är egentligen
en förkortning av mobilapplikation, det vill säga ett tillämpningsprogram som du kan lägga till i din mobiltelefon eller surfplatta. De laddas ner från Google Play eller Apple Store beroende på vilken plattform du använder. Nedladdning kräver ett gratiskonto och i många fall finns det en reklamfinansierad gratisversion om det visar sig att appen kostar pengar.

Rulla till toppen