Weinsberg CaraOne 390 PUH: Liten vagn med stor potential

CaraOne 390 PUH är en liten och nätt vagn som har potential att bli en riktig hit!

Weinsberg CaraOne 390 PUH: Liten vagn med stor potential

Publicerad

Det har blivit mer inne än någonsin att campa med ett litet fordon, och det gäller såväl husbilar som husvagnar. Weinsberg CaraOne 390 PUH är en nätt och behändig vagn att dra, samtidigt som den är förvånansvärt rymlig invändigt.

Den svårknäckta nöten med att skapa ett litet campingfordon som samtidigt ska kännas stort och rymligt har Weinsberg löst med bravur.

Visst, vi skrev om denna typ av vagn för ganska precis två år sedan. Men nu när kunderna fullkomligen skriker efter "det lilla" kändes det befogat med en favorit i repris. Framför allt med tanke på vad Husvagn & Camping fick höra om 390 PUH i samband med Bergholms mässa i Jönköping i höstas.

Besökarna fullkomligen öste beröm över vagnens snillrika planlösning. På ynka fyra meter har de nämligen kunnat lösa problematiken med att få plats med en riktigt stor sittgrupp, ha bäddplatser för fyra, få till duschmöjlighet i hygienutrymmet samt sist men inte minst – montera ett populärt frontkök vid vagnens entré.

Soffbelysningen består av fyra LED-lampor i taksängens underrede. Där finns även lika många överskåp.

Har det behövts skohorn för att klämma dit allt? Glöm det. Den här minihusvagnen känns märkligt nog allt annat än trång. Sug på den karamellen!

Sittgruppen är värd ett kapitel i sig. Vi pratar nämligen om en U-grupp som hör hemma i fordon som är en eller två meter längre än 390 PUH. Jösses, vad imponerande. Dessutom är komforten riktigt behaglig.

Den som är vis av såväl erfarenhet som kunskap har förstås redan listat ut att det är i denna avdelning som den nedfällbara sängen också finns. Att det är fyra bäddplatser i denna husvagn (vi inkluderar då den bäddbara sittgruppen) är respektingivande även det.

Den "riktiga" sängen är för övrigt utrustad med en komfort-madrass av märket EvoPore.

Frontkök smakar mumma – även i en minivagn som denna.

Frontkök? Jajamensan! Det är en kökslösning som fanns med på många husvagnscampares önskelistor när köksplaceringen lanserades på marknaden för något år sedan – och de är vansinnigt populära än idag.

När man stoppar in nosen får man ta del av ett högt, smalt kylskåp som automatiskt känner av om el eller gas ska användas (AES-funktion). Köksbänken är nästan vagnsbred och direkt till höger innanför entrén har det applicerats två högsmala skåp som skymtar i bildens ena kant.

En "riktig" garderob finns på andra sidan av entrédörren, och den har måtten 98 x 58 x 37 centimeter (höjd/bredd/djup).

Vilka kan då tänkas vara intresserade av den här typen av husvagn?

En utrymmesbesparande taksäng gör den lilla vagnen förvånansvärt rymlig.

Det finns öppningsbart fönster, ett takfönster samt en duschstång i hygienutrymmet.

Givetvis alla de som har en mindre dragbil, endast B-körkortsbehörighet och som anser att resan och äventyret är mer värt än all lyx man kan tänka sig i en husvagn.

Naturligtvis rör det sig troligen om samma klientel som även sneglar och/eller jämför den med Adrias lilla charmiga Action eller Dethleffs instegsserie c´joy.

Tittar vi på fjolårets registreringsstatistik talar de små vagnarna från serien CaraOne sitt tydliga språk. Trion som inkluderar 390 QD med tvärställd dubbelsäng, barnkammarvagnen 400 LK och vårt testobjekt 390 PUH var internt sett överlägset i topp. Av totalt 148 sålda enheter från Weinsberg 2021 var nästan hälften av dem (63 stycken) dessa tre. Ökningen jämfört med 2020 är minst sagt anmärkningsvärd. Då såldes de nämligen i 35 exemplar.

Det råder som sagt inga tvivel om att små vagnar har blivit inne igen.

 • Dethleffs Globetrotter: Ämnad för Globetrotters

  Dethleffs Globetrotter: Ämnad för Globetrotters

  Vad sägs om sofistikerat och elegant, samtidigt som husbilen är fullsmetad med smarta och genomtänkta detaljer som gör campandet till en fröjd? Välkommen till det treaxlade flaggskeppet Dethleffs Globetrotter XLI 7850-2 DBM.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-09-30 06:22

 • Malibu T 460 LE: Ingenjörskonst på hög nivå

  Malibu T 460 LE: Ingenjörskonst på hög nivå

  Ofta pratar vi om fransk charm, italiensk design och tysk ingenjörskonst. Men vad händer om man tar det sistnämnda och kryddar med de första två? Jo, något som i allra högsta grad påminner om Malibu.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-09-28 06:05

 • Polar Edition 620 FWCA: För sjusovare

  Polar Edition 620 FWCA: För sjusovare

  Finns det någon medelstor, enaxlad husvagn på den svenska marknaden som klarar av att förse sju personer med både bra och humana sovplatser? Tro det eller ej, men svaret är faktiskt ja. Häng med när vi kollar in Polar Edition 620 FWCA.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-09-26 06:12

 • Caravelair Titanium 450: Prispressad fransos

  Caravelair Titanium 450: Prispressad fransos

  60 års erfarenhet av husvagnsbyggande, men tämligen okända på den svenska marknaden. Nu görs det en satsning på franska Caravelair – med fyra återförsäljare.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-09-21 07:44

 • Sunlight A70: Kompisgängets favorit

  Sunlight A70: Kompisgängets favorit

  För cirka tio år sedan var alkovmodeller mer eller mindre dödsdömda, ja till och med utrotningshotade. Det mesta går emellertid i cykler och även om halv- och helintegrerade husbilar är populärare är inte "husbilarna med en bula på taket" på något vis ute ur leken.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-09-02 07:35

 • Rapido M66: Fabulös fransos

  Rapido M66: Fabulös fransos

  För lite drygt två år sedan testade Husvagn & Camping husbilen Rapido M96. En modell som då var ny på marknaden. Nu är det dags att sätta tänderna i syskonet M66.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-08-29 06:49

 • Dethleffs Nomad 520 ELT: Öppen planlösning

  Dethleffs Nomad 520 ELT: Öppen planlösning

  Bland dryga dussinet olika husvagnmodeller inom Dethleffs Nomad finns det en ny planlösning för i år. En mycket öppen sådan. Det är med förtjusning vi tar oss an Nomad 520 ELT, som finns att beskåda hos DS Husvagnar i Hörby.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-08-26 06:16

 • Adria Alpina 663 UK: Vagn för den stora familjen

  Adria Alpina 663 UK: Vagn för den stora familjen

  Är ni ute efter en husvagn som kan användas året runt? Behöver ni även ha tillgång till fasta sängar för två vuxna och tre barn? Spana då in Adria Alpina 663 UK.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-08-24 07:10

 • LMC Style 400 F: Flexibel lösning

  LMC Style 400 F: Flexibel lösning

  Hur får man en minihusvagn att bli rymlig nog för två personer? Jo, man trollar bort sängen som LMC på ett mycket smart sätt har gjort på modellen Style 400 F.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-08-15 07:58

 • Knaus Van I 550 MF: Kompakt med generös känsla

  Knaus Van I 550 MF: Kompakt med generös känsla

  När man nämner ordet helintegrerad ser de allra flesta en stor och svulstig husbil med en sjusiffrig prislapp framför sig. Knappast modeller som kan vara med och utmana de potentiella kunderna som är ute efter ett kompakt fordon i sexmetersklassen. Men det finns undantag – som exempelvis Knaus VAN I 550 MF.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-08-05 07:28

 • McLouis Nevis 873 G: Dukat för festligheter

  McLouis Nevis 873 G: Dukat för festligheter

  Ung, snygg och modemedveten. Alla goda ting är tre och det råder inga som helst tvivel om att detta står för den italienska husbilstillverkaren McLouis. Det gäller dock att vara först till kvarn. Deras fordon tycks nämligen gå åt som smör i solsken.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-08-02 07:29

 • Hobby Maxia 660 WQM: Futuristisk!

  Hobby Maxia 660 WQM: Futuristisk!

  Är du måhända ute efter en typ av husvagn som inte är som alla andra? Då bör du kika på Hobbys nya och minst sagt unika Maxia 660 WQM.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-07-28 07:34

 • Kabe Estate 600 GDL: Absolut komfort

  Kabe Estate 600 GDL: Absolut komfort

  Vill ni ha en semester som är fylld med glädje, äventyr och komfort de kommande åren? Önskar ni dessutom vara klimatsmarta och väljer bort charterresor till stora hotellkomplex med såväl vattenland som Bamseklubb? Då är det läge att tala i husvagnstermer.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-07-06 06:49

 • Hymer Grand Canyon S Crossover: Äventyraren!

  Hymer Grand Canyon S Crossover: Äventyraren!

  Husbilar har många uppskattade egenskaper. Frihet och flexibilitet hör dit, men med begränsningar. Att exempelvis köra ut på en fuktig gräsmatta kan betyda behov av bärgning!

  Första intrycket Håkan Johansson, 2022-07-04 07:09

 • Adria Twin Sports 640 SGX: En äventyrlig nykomling

  Adria Twin Sports 640 SGX: En äventyrlig nykomling

  Först kom modellerna Twin Axess, Twin Plus och Twin Supreme. En trio som omgående rönte succé. Nu har Adrias plåtisfamilj fått tillökning i Twin Sports – en lite äventyrligare serie med pop-up-tak.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-06-21 07:22

Nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Husvagn & Camping direkt i din inkorg!


Första intryck

Senaste

Läs mer

 • Senaste
 • Mest läst
 • Mest kommenterat

Facebook

Följ Husvagn & Camping på Facebook

Tidningen för dig som har husvagn eller husbil

Prenumerera på Husvagn & Camping


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.

6 nr för endast 349kr - klicka här

Campingkatalogen

1711 camping- och ställplatser, vilken är din favorit?

Här hittar du 638 fristående campingplatser och 770 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 303 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!

Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.

Jämtland
 • Husvagn & Camping 2022-10

 • Husvagn & Camping 2022-09

 • Husvagn & Camping 2022-08

 • Husvagn & Camping 2022-07

 • Husvagn & Camping 2022-06

 • Husvagn & Camping 2022-05

 • Campingkatalogen 2022

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206