Adria Alpina 663 UK: Vagn för den stora familjen

Adria Alpina 663 UK: Vagn för den stora familjen

Publicerad

Är ni ute efter en husvagn som kan användas året runt? Behöver ni även ha tillgång till fasta sängar för två vuxna och tre barn? Spana då in Adria Alpina 663 UK.

Barn har idag mer att säga till om jämfört med när jag var liten grabb. Jag tror till och med att deras gosedjur har mer talan än vad jag hade en gång i tiden. Då var det bara att lyssna till vad mamma eller pappa hade att säga, och göra därefter – punkt slut.

Om kidsen, här och nu, skulle försöka sig på att skapa en egen önskelista gällande vilken husvagn deras föräldrar skulle lägga vantarna på är det högst troligt att Alpina 663 UK skulle ligga bra till.

Den har nämligen en våningssäng med tre bäddar som passar flerbarnsfamiljer ypperligt och som pricken över i:et finns det en dinett intill våningssängen som gör att barnen får en egen avdelning.

Även om jag skulle tippa att de mer än gärna "hänger" med de vuxna i den väl tilltagna U-soffan i husvagnens frontparti, har de alltså ett eget krypin bara någon meter bort ifall de önskar vara själva för en stund. Jösses, vilken lyx.

Stora fönster som släpper in massvis med ljus. Det blir inga problem att trivas i sittgruppen.

Personligen är jag nästan löjligt förtjust i de konkava överskåpsluckorna. Där har designavdelningen skapat en pärla.

Om vi lämnar personligt tycke och övergår till användarvänlighet kan vi där nämna ett kök med både mikrovågs- och gasolugn samt ett utdragbart förvaringsskåp med trådkorgar. Hygienutrymmet är allt annat än det största vi har sett på marknaden – i gengäld är konstruktionen smart med ett utfällbart handfat som ger plats för dusch.

I denna komprimerade avdelning finns dessutom stort takfönster, element, toalettrulleshållare samt en duschstång som gör att man kan använda "rummet" som ett effektivt torkskåp. Garderob och linneskåp är placerade i angränsning till barnens våningssäng.

Intill våningssängen har barnen en egen dinett med tillhörande klaffbord.

Vad har då hänt med Alpina sedan ifjol?

2021 var det serien Adora som prioriterades av Adria – till 2022 är det vinteranpassade Alpina som de har lagt mest krut på.

En helt ny vagn är kanske att ta i, men klart är att hela serien blivit kraftigt uppdaterad. Vind-avisarna som ifjol fanns på Astella och Adora sitter nu på plats även på Alpina. Exteriört har gasolkofferten breddats och därmed förenklas i- och urlyftning.

Nytt är också dekalen (frostad aluminium), LED-belysningen på bakstammen, takljuset, aluminiumfälgarna, dimbar LED-list runt hela fordonet (ingår i Pluspaketet) samt att frontfönstret numera är linjerat med panoramafönstret. Det bör även nämnas att 7-serien har Knottchassi, övriga har AL-KO. 

Användarvänlig köksavdelning med både gasolugn och mikrovågsugn (ej med på bild).

Interiört har ramarna runt alla takfönster gjorts rundare, vilket ger en mjukare framtoning. Fönsterbrädan har breddats och nackstöden är numera justerbara.

I köket gäller aluminiumprofil med portabla förvaringsdetaljer. Soffdynorna är nu plana medan en mattare yta gäller för överskåpsluckorna. Flyttbara spotlights, portabel laddbar lampa samt en breddad instegs-garderob (på utvalda modeller) är också nyheter.

Färgmässigt gäller mörkt träslag medan displayen (som är ny från och med 2022) fanns i husbilarna under det gångna året. Till sist har ledningsröret i handfatet blivit grövre samt att golvet i duschkabinerna har höjts för bättre avrinning.

De vuxna har en fransk bädd som är placerad mitt emot kidsens dinett.

Läslamporna är nya för i år.

Tripp-trapp-trull – plats för tre i våningssängen.

Smart och platsbesparande lösning med infällbart handfat.

 • Adria Action Sport 391 LH: Charmtroll med mer attityd

  Adria Action Sport 391 LH: Charmtroll med mer attityd

  Via coolare hjul, högre markfrigång och riktigt häftig utstrålning har Adria lyckats med konststycket att förvandla redan balla Action 391 LH till en ännu mer spännande husvagn med lite offroadkaraktär. Välkomna att inspektera den ikoniska vagnen som i viss mån fått ny skrud.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-12-03 07:10

 • Pilote G781 FGJ: Sofistikerad!

  Pilote G781 FGJ: Sofistikerad!

  Dags att sätta tänderna i ännu en fransos. Denna gång en helintegrerad Pilote G781 FGJ. Ett varumärke som har börjat prenumerera på en framskjuten placering i registreringsstatistiken.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-11-21 07:01

 • Kabe Estate 470 GLE: Liten vagn för stora behov

  Kabe Estate 470 GLE: Liten vagn för stora behov

  Ute efter en liten vagn för två med singelbäddar som dessutom är vinterutrustad? Det är ingen enkel ekvation att få till. Men Kabe har lyckats och Estate 470 GLE har alla förutsättningar att både bli en favorit och en volymsäljare av stora mått.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-11-18 07:29

 • Hobby De Luxe 400 SFe: Liten som är stor favorit

  Hobby De Luxe 400 SFe: Liten som är stor favorit

  Små, lättdragna vagnar har blivit alltmer populära de senaste två åren. En av storsäljarna på den svenska marknaden är Hobby De Luxe 400 SFe med sänglösningen fransk bädd.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-11-15 07:41

 • Etrusco T 7400 SBC: Trevlig nykomling

  Etrusco T 7400 SBC: Trevlig nykomling

  Vad får man om man kombinerar tysk ingenjörskonst med italiensk känsla för design. Rätt svar är Etrusco. Det är ingen ny sheriff som har kommit till staden, men väl en trevlig nykomling på husbilsmarknaden.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-11-11 07:07

 • Knaus Sport 450 FU E.Power – utan gasol

  Knaus Sport 450 FU E.Power – utan gasol

  Utvecklingen sker i rasande takt. Så även inom fordonsindustrin. Av den anledningen har vi valt att kika på en gasolfri husvagn denna gång. Något som var snudd på otänkbart för tio år sedan. Mina damer och herrar – välkomna till Knaus Sport E.POWER Selection.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-10-25 06:54

 • Karmann Davis 620 Lifestyle: En färgstark klassiker

  Karmann Davis 620 Lifestyle: En färgstark klassiker

  Alla goda ting är tre. Elegans. Komfort. Smarta lösningar. Allt detta står klassiska Karmann Mobil för. Vi har tagit en provtur i deras Davis 620 Lifestyle.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-10-19 07:30

 • Eura Mobil Profila T 696 EB: Premiumprofilering

  Eura Mobil Profila T 696 EB: Premiumprofilering

  Samma höga kvalitetsstämpel som tidigare – fast ännu ett snäpp bättre. Nu finns nämligen två modeller av halvintegrerade Eura Mobil Profila med Mercedeschassi.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-10-17 06:42

 • Dethleffs Beduin Scandinavia 550 SE: Massvis med plus

  Dethleffs Beduin Scandinavia 550 SE: Massvis med plus

  Tysk ingenjörskonst när den är som allra bäst. Denna gång tog vi oss an en Dethleffs Beduin Scandinavia 550 SE.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-10-11 07:46

 • Dethleffs Globetrotter: Ämnad för Globetrotters

  Dethleffs Globetrotter: Ämnad för Globetrotters

  Vad sägs om sofistikerat och elegant, samtidigt som husbilen är fullsmetad med smarta och genomtänkta detaljer som gör campandet till en fröjd? Välkommen till det treaxlade flaggskeppet Dethleffs Globetrotter XLI 7850-2 DBM.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-09-30 06:22

 • Malibu T 460 LE: Ingenjörskonst på hög nivå

  Malibu T 460 LE: Ingenjörskonst på hög nivå

  Ofta pratar vi om fransk charm, italiensk design och tysk ingenjörskonst. Men vad händer om man tar det sistnämnda och kryddar med de första två? Jo, något som i allra högsta grad påminner om Malibu.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-09-28 06:05

 • Polar Edition 620 FWCA: För sjusovare

  Polar Edition 620 FWCA: För sjusovare

  Finns det någon medelstor, enaxlad husvagn på den svenska marknaden som klarar av att förse sju personer med både bra och humana sovplatser? Tro det eller ej, men svaret är faktiskt ja. Häng med när vi kollar in Polar Edition 620 FWCA.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-09-26 06:12

 • Caravelair Titanium 450: Prispressad fransos

  Caravelair Titanium 450: Prispressad fransos

  60 års erfarenhet av husvagnsbyggande, men tämligen okända på den svenska marknaden. Nu görs det en satsning på franska Caravelair – med fyra återförsäljare.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-09-21 07:44

 • Sunlight A70: Kompisgängets favorit

  Sunlight A70: Kompisgängets favorit

  För cirka tio år sedan var alkovmodeller mer eller mindre dödsdömda, ja till och med utrotningshotade. Det mesta går emellertid i cykler och även om halv- och helintegrerade husbilar är populärare är inte "husbilarna med en bula på taket" på något vis ute ur leken.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-09-02 07:35

 • Rapido M66: Fabulös fransos

  Rapido M66: Fabulös fransos

  För lite drygt två år sedan testade Husvagn & Camping husbilen Rapido M96. En modell som då var ny på marknaden. Nu är det dags att sätta tänderna i syskonet M66.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-08-29 06:49

Nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Husvagn & Camping direkt i din inkorg!


Första intryck

Senaste

Läs mer

 • Senaste
 • Mest läst
 • Mest kommenterat

Facebook

Följ Husvagn & Camping på Facebook

Tidningen för dig som har husvagn eller husbil

Prenumerera på Husvagn & Camping


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.

6 nr för endast 349kr - klicka här

Campingkatalogen

1711 camping- och ställplatser, vilken är din favorit?

Här hittar du 638 fristående campingplatser och 770 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 303 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!

Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.

Jämtland
 • Husvagn & Camping 2023-02

 • Husvagn & Camping 2022-12

 • Husvagn & Camping 2022-11

 • Husvagn & Camping 2022-10

 • Husvagn & Camping 2022-09

 • Husvagn & Camping 2022-08

 • Husvagn & Camping 2022-07

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206