Campingplatserna med högst betyg – enligt läsarna

Publicerad: 2018-09-18   Uppdaterad: 2023-04-18

Vi längtar alla efter den perfekta campingplatsen – men hur den faktiskt ser ut är lite olika. Vissa värdesätter närhet till stadens puls medan andra vill ha lugn och ro. Sevärdheter, shopping, bad, golfbana… Det finns mycket att ta hänsyn till, och det skadar ju heller inte med trevlig personal och fräscha faciliteter. Husvagn &...

Vi längtar alla efter den perfekta campingplatsen – men hur den faktiskt ser ut är lite olika. Vissa värdesätter närhet till stadens puls medan andra vill ha lugn och ro. Sevärdheter, shopping, bad, golfbana… Det finns mycket att ta hänsyn till, och det skadar ju heller inte med trevlig personal och fräscha faciliteter.

Husvagn & Camping sätter betyg på campingplatser och du kan läsa testerna här på sajten. Men läsarna har också möjlighet att sätta betyg på Sveriges campingplatser i Campingkatalogen

Läsarna sätter betyg i kategorierna service, standard, skötsel, barnvänligt och trivsel. I den här sammanställningen har vi bara tagit med betyg som är satta i samtliga kategorier – om någon har valt att inte sätta betyg för exempelvis hur barnvänlig en camping är finns inte betyget med här. Vi har också en lägstagräns på fem omdömen för att få vara med.

Det roliga är att det finns fantastiskt många campingplatser med höga betyg. Hela 19 campingplatser har ett snittbetyg på 4 av 5 poäng eller högre, vilket är riktigt bra.

Överraskande många campingplatser i Norrland finns med på listan över Sveriges bästa, men även Västkusten är välrepresenterad. Böda Sand, Långsele Camping och Pite Havsbad verkar också vara en favorit för många.

Förhoppningsvis kan den här listan fungera som inspiration inför nästa campingsemester. Och glöm inte att själv gå in och sätta betyg på campingplatsen när du varit där!

Campingplatserna med högst betyg – enligt läsarna

Tre värdiga vinnare delar på segern

Sveriges absolut bästa campingplatser enligt Husvagn & Camping-läsarna är Långsele Camping och Pite Havsbad i Norrland samt Böda Sand på Öland, som samtliga får 4,9 poäng av 5 möjliga.

• Långsele Camping ligger vackert och har en välutrustad anläggning. En läsare som sagt högsta betyg skriver så här i sitt omdöme: ”Bara att komma hit var det bästa. En underbar camping.”

• Pite Havsbad är en annan favorit som besökarna verkligen uppskattar. ”Vi var på after beach. Det var så kallt att vi fick linda in oss i fleecefiltar, men vi sjöng, skrålade och hade fantastiskt kul!”, skriver en campare.

• Böda Sand brukar få höga betyg när våra läsare sätter betyg, och årets siffror är inget undantag. Här uppskattar läsarna att nästan allt finns tillgängligt på anläggningen, och även den vackra miljön som Ölands natur utgör.

Sveriges 20 bästa campingplatser enligt läsarna

Placering Namn Ort Snittbetyg
1 Långsele Camping Långsele 4,9
2 Böda Sand Byxelkrok 4,9
3 Pite Havsbad Piteå 4,9
4 Gullbrannagården Eldsberga 4,8
5 Eriksöre Camping Färjestad 4,8
6 Sollefteå Camping Risön Sollefteå 4,8
7 Åsa Camping och Havsbad Åsa 4,7
8 Särna Camping Särna 4,7
9 Västra Kajen Camping & Gästhamn  Piteå 4,7
10 Kolgårdens Stugby & Camping Vilhelmina 4,7
11 Bollnäs Camping Bollnäs 4,6
12 Västervik Resort Västervik 4,6
13 Apelviken Varberg 4,6
14 First Camp Tylösand-Halmstad Halmstad 4,5
15 Byske Havsbad Byske 4,4
16 Lidköping KronoCamping Lidköping 4,3
17 Gustavsbergs Naturistcamping Nora 4,2
18 Röstånga Camping & Bad Röstånga 4,1
19 Gränna Camping Gränna 4,0
20 Nora Camping Nora 4,0

Högsta snittbetyg är 5.

Hitta semesterinspiration i Campingkatalogen och läs våra tester i Campingkollen!

Rulla till toppen