Denna sida är en annons från vår partner

Campingsemester i Danmark – platserna du inte får missa

Danmark är den perfekta destinationen för dig som vill åka på campingsemester utanför Sveriges gränser, utan att behöva ta dig för långt. Här är några platser du inte vill missa under vistelsen!

Campingsemester i Danmark – platserna du inte får missa

Kör utmed kustvägen i nationalparken Thy. FOTO: Mette Johnsen

Denna artikel är en annons från VisitDenmark

Det finns nog inget bättre sätt att uppleva Danmark på än genom en campingsemester. Och det är inte för inte som landet är en så populär destination för oss svenskar. Närheten från Sverige lockar förstås, men även på plats har du nära till allt – inte minst till god mat, havet och naturen.

Vingårdar och badorter på Jylland

Jylland är vårt kanske mest populära resmål för en bilsemester utanför Sveriges gränser, och det är inte svårt att förstå varför. Här finns några av landets bästa sandstränder, sevärdheter för alla åldrar och mysiga småstäder. Lockar havet, bad och nyfångad fisk? Skagen är landets kanske mest kända semesterort och är väl värd ett besök, men här finns även klassiska badorter.

En är Blokhus, med en av Nordeuropas bästa stränder med fin vit sand, men också intressanta muséer och konstutställningar, som den unika Skulpturparken Blokhus. En annan är Løkken, vars strand är 10 kilometer lång och kantas av 500 badhytter. Här kan du promenera ut på Løkken Mole (pir), varifrån många fiskare åker ut på havet, medan andra söker fiskelyckan direkt från piren. En blåsig dag kan du även se surfare bland vågorna.

T.v.: Smaka på nyfångad fisk. FOTO: Ditte Isager. T. h.: Njut av god mat över öppen eld på Blokhus Outdoor – Hotel & Camp. FOTO: LABAN Stories

Gillar du vacker natur måste du besöka Thyy – Danmarks första nationalpark. Här kan du vandra längs sanddynor, hedar, sjöar och plantager eller till Lodbjerg fyr från 1883. Från dess topp får du en vacker utsikt över landskapet.

Visste du att Danmark har fyra vinodlingsregioner; Fyn, Själland, Bornholm och Jylland, och gott om vingårdar? På Jylland hittar du bland annat den rosade Skærsøgaard Vingård, Vester Vedsted Vingård, som serverar god mat, samt landets äldsta – Glenholm. Jylland bjuder även på kulturupplevelser av olika slag, som till exempel Kolgkrigmuseet. Det öppnade i februari i år och huvudattraktionen är den kärnkraftssäkra bunkern REGAN Vest, som byggdes i hemlighet på 60-talet.

Läs mer om vad du kan uppleva på Jylland här! 

Bland vinrankor på Skaarupøre Vingaard. FOTO: Niclas Jessen

Sagor och slott på Fyn

Vackra Fyn kantas av en 1 100 kilometer lång kustlinje och rymmer stora skogar, gamla korsvirkeshus och praktfulla slott – med korta avstånd till i stort sett allt.

Här finns många mysiga orter, däribland Kerteminde, som utsetts till en av Europas bäst gömda byar av National Geographic, och natursköna Faaborg. Där kan du uppleva gamla byggnader, en gotisk kyrka från 1500-talet vars spira är stadens kännetecken och ståtliga Faaborg Slot. Ännu ett sevärt slott är Egeskov, en av Nordeuropasfinaste renässansbyggnader och slottsparken en av Europas vackraste.

Cykla eller promenera genom Faaborgs mysiga gator. FOTO: Michael Fiukowski & Sarah Moritz.

Egeskov Slott. FOTO: Kim Wyon

Gillar du kultur och sagor? Ta dig till Odense, författaren H.C. Andersens hemstad. Här kan förstås äta gott och strosa mellan kullerstensgatorna, men även besöka museet H.C. Andersens Hus. Fyn har också gott om lokala specialiteter att avnjuta och gårdsbutiker och vingårdar att besöka. Ett tips är Skårupøre Vingård som serverar en "Fyn-tallrik" med noga utvalda produkter och hembakat bröd.

Här kan du få fler tips på vad du kan se och uppleva på Fyn!

Se bland annat Prinsessan på ärten på museet H.C. Andersens Hus. FOTO: Mitch Wiesinger.jpg

Naturupplevelser på Sydsjälland

Sydsjälland andas äkta danskt "hygge", en timme från Köpenhamn. Res mellan byar med korsvirkeshus och fruktträdgårdar, njut av stranddagar och vandring med picknick i naturen. Ett måste om du gillar naturupplevelser är ett besök till Møns Klint, där höga, branta kalkstensklippor sträcker sig upp från det turkosa havet. Stannar du där tills solen gått ner kan du få uppleva "Dark Sky"-fenomenet, där den totala frånvaron av ljusföroreningar skapar en magiskt stjärnklar himmel som speglas i vattnet.

Fantastiska naturupplevelser vid Möns Klint. FOTO: Sascha Bendix

Missa inte heller Skovtårnet i Rønnede – ett utkikstorn som vunnit flera internationella priser. För att ta dig upp över trädtopparna, 135 meter ö.h., vandrar du utmed en 900 meter lång spång, kantad av rastplatser. Väl på toppen kan du se hela 25 kilometer bort – ända till Turning Torso i Malmö.

Gillar du bad och vita stränder? Ta dig till charmiga Lolland-Falster där du bland annat hittar Marielyst Strand, som gång på gång utsetts till landets bästa.

Fler tips på Sydsjällands sevärdheter hittar du här!

Skovtårnet på Camp Adventure i Rønnede. FOTO: Daniel Villadsen

Upplev solskensön Bornholm

Bornholm är en älskad semesterö som bland annat har Danmarks enda granitklippor. Kommer du med färjan anländer du till charmiga Rønne, som till stora delar förstördes under andra världskriget. En kuriosa är dock att Sverige donerade 175 röda stugor till återuppbyggnaden, som står kvar än.

På ön finns landets östligaste stad – Svaneke. Strosa mellan dess korsvirkeshus och ner till ett av Danmarks kanske mysigaste hamnområden där du kan avnjuta både rökt fisk och genuin stämning.

På Bornholm ligger Nordeuropas största borgruin Hammershus, högt beläget på en klippa. Det är ett uppskattat besöksmål för både stora som små.

Ruinen Hammershus. FOTO: Mette Johnsen

Gillar du god mat? Intill den vackra stranden Dueodde hittar du Michelinrestaurangen Kadeau som är väl värd ett besök.

Vill du veta mer om vad Bornholm har att erbjuda? Klicka här. 

Camping i Danmark

I Danmark finns inte mindre än 570 campingplatser. De håller generellt hög standard och många ligger i fantastiska miljöer med närhet till både naturen och mysiga städer – och massor av ”hygge”, förstås.
Här kan du läsa mer om Danmarks campingplatser och kanske hitta din nästa favorit! 

Läs mer på visitdenmark.se!

 

 • Njut av det bästa som Sverige har att erbjuda på dessa fantastiska campingplatser

  Njut av det bästa som Sverige har att erbjuda på dessa fantastiska campingplatser

  ANNONS: Om du letar efter den perfekta semestern, se till att njuta av det bästa som Sverige har att erbjuda på dessa fantastiska campingplatser!

  Partner Betson. Åldergräns: Online 18 år & fysiskt kasino 20 år. stodlinjen.se, 2023-03-15 11:09

 • Niesmann+Bischoff omdefinierar liner-klassen med nya Flair

  Niesmann+Bischoff omdefinierar liner-klassen med nya Flair

  I och med den nya generationen Flair har Niesmann+Bischoff utvecklat en premium-liner, som tar interiördesign till en helt ny nivå – i kombination med högsta kvalitet teknikmässigt. Dessutom finns oändliga möjligheter till personalisering så att du kan få den perfekta husbilen för dig.

  Partner Niesmann+Bischoff, 2022-07-15 00:28

 • Video: Toyota RAV4 Laddhybrid är här – starkare och snålare än någonsin

  Toyota RAV4 Laddhybrid utsågs till både årets bil och årets testbil 2020 av bilsajten auto motor & sport. Nyckeln till de titlarna är fina innerutrymmen, en riktigt pigg drivlina och framför allt lång räckvidd på el – hela 75 kilometer! Se när Chris Kjellin auto motor & sport testar denna prisvinnande laddhybridsuv.

  Partner Toyota, 2021-01-27 17:22

 • Nyhet: Smart teknik som ger trygghet i spåret

  Nyhet: Smart teknik som ger trygghet i spåret

  Studier visar att allt fler känner oro när de är utomhus, under både dagtid och sena kvällar. GENIE försvarsspray har fem funktioner som enkelt aktiveras med ett knapptryck. Så fungerar den smarta produkten.

  Partner Plegium, 2020-04-02 12:03

 • Svenska försvarssprayen som gör succé i USA

  Svenska försvarssprayen som gör succé i USA

  Det råder ingen brist på svenska exporter till det stora landet i väst. Skådespelare, flertalet teknikbolag och musik. Den senaste i raden av blågula succéer är Plegium, ett företag inom säkerhetsbranschen. Nu är siktet inställt på att lyckas på hemmaplan.

  Partner Plegium, 2019-08-12 16:40

 • Smarta tekniken som ger trygghet på vägen

  Smarta tekniken som ger trygghet på vägen

  Studier visar att allt fler känner oro när de är utomhus, under både dagtid och sena kvällar. I Plegiums försvarsspray finns fem funktioner som enkelt aktiveras med ett knapptryck. Så fungerar den smarta produkten.

  Partner Plegium, 2019-06-25 10:59

 • Semester till Åland – tre anledningar att styra sommarens resa till Östersjöns pärla

  Semester till Åland – tre anledningar att styra sommarens resa till Östersjöns pärla

  Sommaren på Åland är magisk och bjuder på en mängd äventyr – för hela familjen. Det menar Tove Lolax från Eckerö Linjen. Här listar hon vad du absolut inte får missa.

  Partner Eckerö Linjen, 2019-06-03 09:55

 • Med husbil och husvagn till Åland – det här får du inte missa

  Med husbil och husvagn till Åland – det här får du inte missa

  Älskar du skärgården, att få uppleva mycket utan att behöva förflytta dig långa sträckor och närheten mellan stad och landsbygd? Då är Åland resmålet för dig – detta får du inte missa!

  Partner Eckerö Linjen, 2019-06-03 09:20

 • Upplev folkfesten på plats – De bästa Oktoberfesterna i Tyskland

  Upplev folkfesten på plats – De bästa Oktoberfesterna i Tyskland

  Skummande öl, tyrolerhattar och lederhosen. Tyskland på hösten är en riktig fest. Här guidar vi dig till de bästa ölfesterna (och vinfestivalerna) i det stora landet i söder.

  Partner Tyska Turistbyrån, 2018-10-16 15:47

 • Professor Torbjörn Åkerstedt: Sömn hjälper oss bibehålla både mental och fysisk hälsa

  Professor Torbjörn Åkerstedt: Sömn hjälper oss bibehålla både mental och fysisk hälsa

  Sömn är en av grundpelarna till en god hälsa. Trots det lider många av oroliga nätter. Ett tyngdtäcke kan vara ett bra alternativ till att främja sömnkvalitet, anser läkare.

  Partner Cura Of Sweden, 2018-08-17 10:26

 • Därför blir campingsemestern friare med en elskoter

  Därför blir campingsemestern friare med en elskoter

  Miljövänlig, smidig och enkel att köra – både på vanliga vägar och i naturen. En elskoter ger dig en friare campingsemester. Nu kan du dessutom få en klimatpremie för ditt skoterköp – en premie som täcker upp till en fjärdedel av den totala inköpskostnaden.

  Partner Skand, 2017-11-23 08:51

 • Truma LevelControl – gör livet enklare

  Truma LevelControl – gör livet enklare

  Hur mycket gas finns det i flaskan? Hur länge räcker den? Truma har svaret på camparens viktigaste frågor. Truma LevelControl anger nämligen gasnivån exakt och bekvämt via en app.

  Partner Truma, 2017-08-22 12:48

 • Här är suven som får toppbetyg i säkerhet

  Här är suven som får toppbetyg i säkerhet

  Allt fler svenska bilköpare väljer en suv, bland annat eftersom den lite högre sittpositionen ger bättre överblick och en känsla av trygghet i trafiken. Audi Q5 backar upp den känslan med hårda fakta: det är en av de absolut säkraste bilarna i sin klass, en skön trygghet ute på de stressiga sommarvägarna.

  Partner Audi, 2017-07-05 13:07

 • Smarta tekniken: Håller dig uppdaterad under resan

  Smarta tekniken: Håller dig uppdaterad under resan

  Campingveteran eller ej, vi känner alla igen den lätt obehagliga känslan av att inte hitta rätt väg - framför allt när resan går utanför Sveriges gränser. Nu finns det dock en smart teknik som hjälper dig att både navigera och att upptäcka smultronställen längs vägarna.

  Partner Garmin Sweden, 2017-07-04 14:17

 • Så kör du säkert i sommartrafiken

  Så kör du säkert i sommartrafiken

  Sommaren är i allra högsta grad här och med den kommer fler fordon i trafiken och också fler ovana förare. För dig som kör husbil eller med husvagn är det viktigt att på ett säkert sätt hålla dig uppdaterad om trafikläget.

  Partner Garmin Sweden, 2017-07-04 13:41

Nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Husvagn & Camping direkt i din inkorg!


Första intryck

Senaste

Läs mer

 • Senaste
 • Mest läst
 • Mest kommenterat

Facebook

Följ Husvagn & Camping på Facebook

Tidningen för dig som har husvagn eller husbil

Prenumerera på Husvagn & Camping


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.

6 nr för endast 349kr - klicka här

Campingkatalogen

1711 camping- och ställplatser, vilken är din favorit?

Här hittar du 638 fristående campingplatser och 770 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 303 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!

Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.

Jämtland
 • Husvagn & Camping 2023-04

 • Husvagn & Camping 2023-03

 • Husvagn & Camping 2023-02

 • Husvagn & Camping 2023-01

 • Husvagn & Camping 2022-12

 • Husvagn & Camping 2022-11

 • Husvagn & Camping 2022-10

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206