Veckans camping: Kläppen Camping – intill vatten, fjäll och grottor

Publicerad: 2024-06-10   Uppdaterad: 2024-06-26

Kläppen är nog mest känt som en skidanläggning i Sälenfjällen, men faktum är att här finns massor att göra och uppleva även sommartid – självklart med utgångspunkt från Kläppen Camping.

Kläppen Camping är en fin året runt-campingplats där du bor granne med både vattnet och fjället. Inför denna sommar satsar Kläppen lite extra med många sommarnyheter, och den största är att man öppnar upp gondolen för turer upp på fjället.

– Vi vill öppna upp berget för våra besökare så att de får uppleva det även på sommaren, berättar Lennart Stolpe, marknadschef på Kläppen.

– Det kommer att bli massor av upplevelser på toppen, fortsätter Lennart. På berget finns ett grottsystem med naturliga grottor för äventyr och utforskning. Här kommer det finnas små saker att upptäcka, det är i grottorna som våra maskotar trollen Trolle och Trolla är uppväxta. Det blir även en ny kombiled uppe på berget, Trollsterleden för cykel och vandring där man även kommer kunna gå med barnvagn. Gondolen kommer att gå fredagar och lördagar, och topprestaurangen kommer hålla öppet för lunch.

Trampolinpark och hoppkudde

På Kläppen sommartid finns en barmarksarena som är anpassad både för barnfamiljer och tävlingsskidåkare. Här kan man kan träna hopp och trix i trampolinparken, men det mest unika med arenan är den uppblåsbara landningskudden som gör det säkert att träna parktrick på skidor och snowboard.

– Det är Sveriges enda uppblåsbara kudde för freeski, berättar Lennart. Inför årets säsong har kudden varit nere i Europa för en nyrenovering för att vara i toppfrom i sommar.

Till Kläppen Arena kan man boka dagspass eller helgpass och då ingår bland annat instruktörsledda aktiviteter och skidutrusting.

Massor av aktiviteter för en barnfamilj

En aktiv barnfamilj behöver verkligen inte sakna något att göra en sommar i Kläppen. Förutom gondolturer, Kläppen Arena och nyheterna uppe på berget så finns en äventyrsgolfbana, cykelleder och en 18-håls discgolfbana, för att nämna några av aktiviteterna. Nytt för i år är även en cykelpark för barn, Junior Bike Park där yngre cyklister kan öva upp sin cykling och balans. Vid campingen nere vid älven finns strand, badbrygga och hopptorn, fiskemöjligheter, lekpark och minigolfbana. Här kan du även hyra SUP, kanot och roddbåt och ta en tur på älven.

Campa granne med både vattnet och fjället

Kläppens Camping ligger vackert nere vid älven med fjället som bakgrund, en perfekt plats för dig som uppskattar både fjäll och vatten.

– I sommar så blir det en hel del nyheter på Iris Glasscafé på campingen, berättar Lennart. Det blir roligare glassar och desserter. Vi har även renoverat servicehuset. På vintern är det många säsongare på campingen, men på sommaren har vi gott om drop-in platser för våra gäster.”

Den som vill ha fri tillgång till många aktiviteter i sommar bokar med fördel Kläppenpasset. Då ingår bland annat fritt antal gondolturer, äventyrs- och discgolf, bollsporter och annat.

Mer information om campingen, aktiviteter, boende och bokning hittar du på klappen.se.

Intervju och text: Anna Isberg

Rulla till toppen