Veckans camping: Njut av campingliv, färjeturer och kanske en utlandssemester

Publicerad: 2024-06-24   Uppdaterad: 2024-07-04

ANNONS: Att kombinera campingliv med färja och semester utomlands kan låta lockande för många, och på Kapellskärs Camping hittar man många campare som gör just detta.

Kapellskärs Camping ligger nära hamnen och Ålandshav och gör den därför till det perfekta anslutningsboendet till färjelägret och semesteräventyret kring Östersjön.

– Närheten till hamnen i Kapellskär och att man kan resa med båtarna är en stor motor för oss, säger Lotta Unosson som är ägare och driftansvarig på campingen.

– Gästerna uppskattar närheten till hamnen och att vi anpassar våra öppettider till när båtarna kommer in. Man kan även checka in via telefon om receptionen är stängd, en bra service till färjebesökarna.

Internationell stämning

På campingen har man cirka 80 procent utländska gäster på grund av närheten till hamnen.

– Många ska vidare upp till Nordkap, vidare ner i Norge, eller resa genom Tusen sjöars land upp till tomten i Rovaniemi. En del reser hela Östersjön runt, det finns många fina stränder och Baltikum har blivit bra att resa i. Det är så varmt i Europa på sommaren så många kommer norröver och den svenska kronan är låg, berättar Lotta.

Svenska campare blandas med utländska och på campingen hörs många språk. Ibland kommer gäster från Australien, Nya Zeeland, Taiwan, USA och till och med Brasilien. De hyr husbil och reser runt och campar i norra Europa.

Dagsutflykter i Roslagens skärgård

Campingen ligger omsluten av Riddersholms naturreservat i vackra Roslagens skärgård och man behöver inte alls resa så långt som över Östersjön för att hitta härliga utflyktsmål.

– Det går Vaxholmsbåtar från en ångsbåtsbrygga på vårt område, berättar Lotta och delar sen med sig av sina favoritutflykter.

– Arholma är fantastiskt, man kan ta en eftermiddagstur dit med Vaxholmsbåt. Där kan man besöka Batteri Arholma, en gammal försvarsanläggning från kalla kriget i form av ett hus nersprängt i berget. På öarna Fejan och Lido finns skärgårdsrestauranger och här stannar skärgårdsbåtarna några timmar så man hinner äta innan det är dags att åka tillbaka. Sen är naturreservatet med sin unika flora och vandringsleder ett utflyktsmål i sig. Och hela Roslagen består av en fin gammal bygd.

Här kan du läsa mer om aktivitet på och kring campingen.

Imponerande stora campingplatser

På Kapellskärs Camping är man lite extra stolt över sina fina husbilsplatser med plant underlag samt el och färskvatten i stolparna. Man är noga med att det är rent och fint samt att miljön är trivsam med buskar och naturliga inslag som avgränsar. Dessutom är platserna stora med bra säkerhetsutrymme. ”Oj, vilka stora platser ni har” är något som Lotta och kollegorna ofta får höra från gästerna.

Campingen tar emot ekipage på upp till 13-14 meter vilket gör att även bussar och amerikanska husbilar får plats. Slutligen tipsar Lotta om ytterligare en favorit bara 10 minuters promenad från campingen.

– Gå ner och sätt dig på udden i reservatet och bara titta ut över Ålandshav. Insup atmosfären, den har verkligen en lugnade effekt.

Kort fakta

Det finns 88 campingtomter varav;

  • 48 med el
  • 24 husbilsplatser
  • 12 stugor
  • ett STF-vandrarhem

Läs mer och boka på kapellskarscamping.se.

Intervju och text/Anna Isberg

Rulla till toppen