Veckans camping: Campa vid vattenbrynet – njut av kvällssol och morgondopp

Publicerad: 2024-07-01   Uppdaterad: 2024-07-09

ANNONS: Att vakna med sjöutsikt med möjlighet att ta ett kliv ner i vattnet det låter som lyx tycker vi. Och detta är precis vad man kan göra på Snibbens Camping som ligger vid Mörtsjön, ett stenkast från Högakustenbron.

Snibbens camping är känd för sina så kallade ”water-side platser” som ligger kant-i-kant med vattenbrynet och har oslagbar sjöutsikt.

Spännande nyheter vid vattnet

Att det vackra läget och närheten till vattnet är en av anledningarna till campingens popularitet är lätt att förstå. Och när vi pratar med Jesica som tillsammans med sin man Joakim äger och driver campingen så berättar hon om några spännande nyheter inför året kopplat till just vattnet.

– Vi har byggt nya strandstugor med stor terrass intill strandkanten som kommer stå klara till sommaren. Vi är väldigt stolta över dem och ser verkligen framemot invigningen. Vi har även köpt in en stor flotte med elmotor och med den kommer vi köra turer med på sjön i sommar. Planer finns på en flottur där man även ser Högskustenbron, säger Jesica.

Känt område för utflykter

Högskustenområdet är känt för sin storslagna natur och utflyktsmål. Jesica tipsar om sina favoriter.

– Rotsidan, som är naturreservat vid kusten med vackra diabashällar och vindpinade tallar, redaktionens anmärkning, är fantastiskt. Västanåfallet, Sveriges andra högsta vattenfall med trollsk skog, naturreservat, vandringsleder och museum. Hemsön med Hemsö Fästning och Högsjö Hembygdsgård och gamla kyrka, Arnolds Bilmuseum, Skimutis Showroom och Prästberget är också trevliga utflyktsmål.

Stämningen på campingen är familjär och döttrarna Jonna och Hanna sommarjobbar i Strandcafét sedan många år tillbaka. Totalt är det ca 20 duktiga medarbetare som arbetar på campingen under sommarsäsongen och många av dem återkommer år efter år. Och i sommar händer det en hel del spännande saker på campingen och runt omkring:

– High Coast Whisky och Lockeby Bryggeri kör lite events och tar över baren i Snibbens Strandcafé & Grill vid några tillfällen. Det blir även midsommarmingel och Fredagsbar med underhållning i restaurangen. Vi kommer ha blandad meny med hemlagad och lite varierad mat så man kan äta lite olika varje dag. Närodlat, röding och bra vegetariskt. Man ska känna att man får rejäl mat, säger Jesica.

En annan nyhet är att det öppnat en livsmedelsbutik i Ramvik bara 800 meter från Campingen.

– Otroligt bra för våra gäster som nu inte behöver åka långt föra att handla. För att stötta butiken så får alla som handlar för minst 200kr spela gratis minigolf hos oss, berättar Jessica.

Inga mörka, trista campingstugor

Jesica är väldigt intresserad av inredning och på campingen finns second hand butiken ”Judit och Bertil” som har blivit populär hos gästerna. Under vintern så har vandrarhemmet gjorts om och stugor fräschats upp. Och inredningen på boendena är verkligen smakfull, trevlig och personlig och för tankarna långt ifrån mörka daterade campingstugor. På hemsidan finns bilder och vi rekommenderar verkligen en titt – klicka här för att spana in de olika boendena.

Kort fakta

  • 60 tomter med el för husvagn, husbil och tält
  • vantell-lägenheter
  • 23 stugor

Få mer information om campingen, boka och få tips på utflykter i närheten på www.snibbenscamping.se

Intervju och text: Anna Isberg

Rulla till toppen