Veckans camping: Havsbad, motorfest, norrländsk sushi och ”Best of Elvis”

Publicerad: 2024-07-08   Uppdaterad: 2024-07-15

Ava Havsbad & Camping är verkligen en camping som överraskar och en sak är säker – på den här campingen får du aldrig tråkigt.

Vad sägs om succéspelningar med artisten Eilert Pilarm som kör Elvis covers, fredagsdiscon och sushi med ingredienser från Norrland? På Ava Havsbad och Camping är det alltid roliga saker på gång.

– Jag tog hit Eilert Pilarm för en spelning förra sommaren och det var verkligen succé, det var fullt här då, berättar Conny Berglund som driver campingen.

– Så i år spelar han på midsommar och i augusti när vi har motorfest här. Folk ända från Piteå och södra Sverige har bokat så det ser vi fram emot.

Discokungen av Norrland

Att campingens kalender är full av underhållning och events är inte så konstigt när man ser till Connys bakgrund. I 20 år turnérade han runt som DJ och blev då känd under namnet ”Discokungen av Norrland”. När han sen blev campingägare blev det naturligt att arrangera spelningar och events på campingen. Varje vecka under högsäsong så är det fredagsdisco, och de kvällar Eilert Pilarm spelar så är det fokus på 50- och 60-tals låtar. I juli gästar ett av Sveriges bästa dansband Martinez campingen och gör en spelning. Andra band som kommer i sommar är bl.a. Pacemakerz och GoodFellaz.

– Vi annonserar mycket lokalt så det är mer och mer folk som kommer, berättar Conny.

– Folk drar folk, och det är roligt. Vi ser verkligen framemot midsommar då svenskarna börjar sina semestrar och det blir fullt här.

Sushi på norrländskt vis

Denna sommar har restaurangen på campingen en ny kock vilket innebär lite nyheter på menyn, bland annat kommer det serveras norrländsk sushi under juli månad.

– Det är sushi fast med ingredienser från Norrland, berättar Conny.

– Vi har även några temakvällar utvalda torsdagar då vi serverar thailändsk buffé och några med grillbuffé. Det brukar vara populärt hos gästerna.

Det anordnas även pubkvällar med underhållning i restaurangen i juli månad.

Välj din campingplats med Conny

På Ava Camping och Havsbad kan du inte boka en särskild plats i förväg, du väljer i stället din plats vid ankomst. Anledningen till detta är att Conny och campingen vill ge gästerna en unik personlig service.

– Vi vill att de ska få välja plats själva. Så jag går runt med gästerna så får de välja en ledig plats som de gillar. Det är mycket uppskattat hos gästerna och en viktig service som vi vill ge dem, säger Conny.

– Det är ingen risk att det blir fullt på campingen, vi löser alltid en plats någonstans, försäkrar han.

– Den flesta campinggästerna här är från 45, 50 år och uppåt. Det är ingen ungdomscamping, en det kommer såklart med barn och barnbarn också. Det är alltid trevlig stämning!

Ava Camping och Havsbad erbjuder campingplatser för husvagn och husbil, tältplatser och stugor.

Mer information om campingen, priser, bokning och program för underhållning finns på www.avahavsbad.se.

Intervju och text: Anna Isberg.

Rulla till toppen