Fisksoppa med lax och torsk

Publicerad: 2007-08-17   Uppdaterad: 2010-06-18
Typ: VarmrätterSvårighetsgrad: EnkelPortioner: Ingredienser: 400 gram fryst torskfilé2 frysta portionsbitar laxfiléOlja att steka i1 stor gul lök1 burk hela tomater1 fiskbuljongtärning3 dl vatten3 dl vitt vin1 dl hummerfondPeppar, salt Torkad salvia Tina och skär fisken i mindre bitar. Hacka löken och fräs den i en kastrull med lite olja tills den mjuknat. Tillsätt allt utom...

Typ: Varmrätter
Svårighetsgrad: Enkel
Portioner:

Ingredienser:

400 gram fryst torskfilé
2 frysta portionsbitar laxfilé
Olja att steka i
1 stor gul lök
1 burk hela tomater
1 fiskbuljongtärning
3 dl vatten
3 dl vitt vin
1 dl hummerfond
Peppar, salt
Torkad salvia

Tina och skär fisken i mindre bitar. Hacka löken och fräs den i en kastrull med lite olja tills den mjuknat. Tillsätt allt utom fisken. Låt soppan koka i cirka fem minuter och tillsätt den fisken. Låt soppan puttra i ytterligare cirka fem minuter eller tills fisken ser klar ut. Smaka av med kryddorna.

En snabb rätt som gärna kan serveras med ett gott vitt bröd.

Av:

Rulla till toppen