En husvagn eller en folkabuss

Publicerad: 2014-09-04   Uppdaterad: 2014-09-05

På Caravan Salon i Düsseldorf hittade vi denna ovanliga husvagn. Jo det är en husvagn men det ser ut att vara en ombyggd folkabuss. Vagnen byggs för hand, i England, den rullar på ett eget chassi med PKW-axel och broms. Den centrala dragstången försvinner in under karossen som är gjord helt i glasfiber, mellan de...

På Caravan Salon i Düsseldorf hittade vi denna ovanliga husvagn. Jo det är en husvagn men det ser ut att vara en ombyggd folkabuss.

Vagnen byggs för hand, i England, den rullar på ett eget chassi med PKW-axel och broms. Den centrala dragstången försvinner in under karossen som är gjord helt i glasfiber, mellan de två ”kofångarna” framtill. Belysningen bak, ”motorhuven” och annat är gjort på så sätt att man inte kan låta bli att tro att det är en avkapad buss, men luckan bak går i stället till köket, och man kan med luckan öppen stå under tak och laga mat.
Inredningen kan man få ungefär som man vill, vagnarna byggs enligt kundens önskemål och bara på beställning. Priset är naturligtvis beroende på utrustningsnivå och materialval. Det finns också möjlighet att få en kortare version.  Läs mer om vagnarna på www.dub-dox.de.

Rulla till toppen